Een leerlijn is een beschrijving van de kennis en vaardigheden die je nodig hebt voor een bepaalde functiegroep in een vakgebied. In de leerlijn is beschreven welke trainingen of leeractiviteiten je hiervoor kunt volgen. Hieronder vind je de leerlijnen die op dit moment beschikbaar zijn.

Zes leerlijnen

Er zijn zes leerlijnen: voor het vakgebied 'Verhuur', 'KCC-medewerker', 'Opzichter', 'Vakman', 'Sociaal beheer en leefbaarheid’ en een leerlijn ‘Vaardigheden voor de 21ste eeuw’. Deze laatste leerlijn kan iedereen volgen, onafhankelijk van functie of vakgebied.

Gebruik van een leerlijn: zelftest

Voor iedere leerlijn hebben we een zelftest ontwikkeld. Hiermee krijg je inzicht in hoeverre je de benodigde kennis en vaardigheden beheerst van een vak of vakgebied.

De zelftest is een online vragenlijst. Nadat je je werkmailadres hebt ingevuld, kun je direct starten met het beantwoorden van de vragen. Je kunt ervoor kiezen alle vragen te beantwoorden of van slechts een of enkele thema’s. Heb je de vragen beantwoord? Dan kun je jouw persoonlijke leeradvies downloaden. In dit leeradvies zie je welke leeractiviteiten je kunt volgen om je kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen. Alle leeractiviteiten zijn overigens los van elkaar te volgen. Bovendien kun je vaak kiezen voor een werkvorm die bij je past: klassikaal, e-learning of zelfstudie via video’s en artikelen. Je bepaalt zo zelf de leervorm die past bij wat je op dit moment wilt en nodig hebt.

Heb je ook al een plan voor morgen gemaakt? Dan kun je de leeractiviteiten van jouw keuze uit de zelftest toevoegen aan jouw plan voor morgen.

Je kunt de leerlijn en de zelftest gebruiken in de volgende situaties:

  • Ben je nieuw in je vak en moet je je alles nog eigen maken? Een leerlijn geeft je een leerpad dat je kunt volgen. Je hoeft de zelftest dan niet (per se) te doen.
  • Heb je al enige ervaring? Doe dan de zelftest van de leerlijn. Je kunt nagaan wat je al in huis hebt en kijken wat je nog kunt leren.
  • Ben je in een vakgebied werkzaam en wil je wellicht overstappen naar een ander vakgebied? De leerlijn geeft je een beeld van wat je nodig hebt voor dit werk. Misschien heb je, zonder dat je het weet, al de nodige kennis en vaardigheden in huis.
Actie

Ben jij klaar voor de 21ste eeuw?

Met de test krijg jij inzicht in jouw kennis en vaardigheden op het gebied van ICT, social media en beveiliging. Doe de test en zie of jij klaar bent voor de toekomst.