Een leerlijn is een beschrijving van de kennis en vaardigheden die je nodig hebt voor een bepaalde functiegroep in een vakgebied. In de leerlijn is beschreven welke trainingen of leeractiviteiten je hiervoor kunt volgen. Hieronder vind je de leerlijnen die op dit moment beschikbaar zijn.

Twee leerlijnen

Op dit moment zijn er twee leerlijnen: ‘Verhuur’ voor medewerkers in het vakgebied Verhuur en ‘Vaardigheden voor de 21ste eeuw’. Deze laatste leerlijn kan door iedereen worden gevolgd, onafhankelijk van functie of vakgebied. In de toekomst worden meer leerlijnen toegevoegd.

Gebruik van een leerlijn

Je kunt een leerlijn op verschillende manieren gebruiken:

  • Ben je nieuw in je vak en moet je je alles nog eigen maken? Een leerlijn geeft je een leerpad dat je kunt volgen.
  • Heb je al enige ervaring? Doe dan de zelftest van de leerlijn. Je kunt dan nagaan wat je al in huis hebt en ook kijken wat je nog kunt leren.
  • Ben je in een vakgebied werkzaam en wil je wellicht overstappen naar een ander vakgebied? De leerlijn geeft je een beeld van wat je nodig hebt voor dit werk. Misschien heb je, zonder dat je het weet, al de nodige kennis en vaardigheden in huis.
Actie

Ben jij klaar voor de 21ste eeuw?

Met de test krijg jij inzicht in jouw kennis en vaardigheden op het gebied van ICT, social media en beveiliging. Doe de test en zie of jij klaar bent voor de toekomst.