Hoe ga jij werken aan je ontwikkeling in 2021? Maak een plan voor morgen!

Ik ben medewerker

Het eind van het jaar is alweer in zicht. Tijd om, hopelijk trots en tevreden, terug te kijken op dit bijzondere jaar. En ook een tijd om nieuwe plannen te maken voor het jaar dat komen gaat. Welke plannen heb jij? Blijf je doen wat je al deed en wil je daar nog beter in worden? Of is het tijd voor iets nieuws en ga je daar je eerste stap in zetten? Of je weet het nog helemaal niet. Dat kan natuurlijk ook!

In alle drie de gevallen helpt het Plan voor morgen je verder. Je kent het vast al: het gratis ontwikkel- en opleidingsadvies dat je kunt laten opstellen. Je vult slechts een paar vragen in en krijgt dan een advies dat je zelf verder kunt aanvullen en bijstellen. Een mooie voorbereiding op je planningsgesprek met je leidinggevende straks!

Ik ben HR-adviseur

Is jouw corporatie al een lerende corporatie? Hoe gaaf zou het zijn als 2021 in het teken staat van ‘jezelf klaarstomen voor de toekomst’. Als leren en jezelf ontwikkelen een dagelijkse gewoonte is? Als HR-adviseur weet je hoe essentieel het is om continu bezig te zijn met je ontwikkeling. Om bij te blijven in je functie, maar ook om blij, gezond en gemotiveerd je werk te kunnen blijven doen. Een lerende cultuur krijg je niet zomaar. Maar jij kunt het wel stimuleren. Help medewerkers om na te denken over hun plannen voor 2021. Je kent vast het Plan voor morgen al dat medewerkers kunnen invullen op watdoejijmorgen.nl. Laat het aan medewerkers én leidinggevenden zien, help medewerkers bij het invullen en stel je open om met hen in gesprek te gaan over hun ontwikkeling. Zo zet jij alvast de eerste stap naar een lerende organisatie.

Ik ben leidinggevende

Hoe kijk jij terug op dit bijzondere jaar? Zijn jouw medewerkers boven zichzelf uitgestegen? Of kostte het moeite om werken en privé in balans te houden? En jijzelf, hoe gaat het leidinggeven op afstand je af? Ongemerkt hebben we veel geleerd afgelopen jaar. Maar het bewust leren en plannen maken om jezelf te ontwikkelen, dat is er de afgelopen tijd bij veel mensen ingeschoten. Ook jij gaat vast begin 2021 in gesprek met je medewerkers over hun ontwikkeling. Wist je dat er op watdoejijmorgen.nl een Plan voor morgen staat? Dit plan helpt jouw medewerkers om na te denken over hun ontwikkelplannen. Na het invullen van een aantal vragen, krijg je een ontwikkel- en opleidingsadvies dat de medewerker zelf nog verder kan aanvullen en bijstellen. Dit kunnen jullie mooi als startpunt nemen voor jullie planningsgesprek! Dus vertel het vooral aan je medewerkers. Enne… heb jij hem zelf al ingevuld?