Speciaal voor leidinggevenden. Leer hoe je je medewerkers kunt laten groeien dankzij de juiste mindset. En groei zelf lekker mee.

Opleidingskosten
€ 495,-
Data, locatie en aanmelden
Data, locatie en aanmelden

Omschrijving

Wil je dat jouw medewerkers nieuwsgierig zijn naar leren en presteren? Dat ze fouten durven maken? Dat ze motivatie en zelfvertrouwen hebben? Kun jij als leidinggevende de ontwikkeling naar een lerende organisatie in gang zetten? Nou en of! Het is het geheim van Mindshift Management TM, een gevalideerde, praktische en meetbare methode gebaseerd op breinkennis.

Het grappige is dat Mindshift Management eigenlijk helemaal niet gaat over je medewerkers, maar over jou als leidinggevende. Jouw opvattingen over ontwikkelbaarheid bepalen namelijk voor een groot deel jouw management- en coachingsvaardigheden. Kan een dubbeltje ooit een kwartje worden? Maak ook een ‘Mindshift’ en leer hoe je de superkrachten van je medewerkers activeert zodat zij tot grote hoogten kunnen stijgen.

Doelgroep
Managers en leidinggevenden die dagelijks managen, coachen en ontwikkelen.

Bijzondere locatie
De training wordt verzorgd in het hoofd van museum CORPUS in Oegstgeest bij Leiden.

Doel van deze opleiding

Het Mindshift ManagementTm-programma bestaat uit 4 stappen:

  • Jouw profiel: Hoe groeigericht ben jij?

Wat je zegt, ben je zelf. Vooruit, een beetje dan. Door online een vragenlijst in te vullen, krijg je een startprofiel. Dit geeft je inzicht in jouw eigen mindset. Welk beeld heb je van je eigen ontwikkelbaarheid? En welk beeld heb je van de ontwikkelbaarheid van je medewerkers? Hoe beoordeel je jouw intelligentie en vaardigheden? En die van je medewerkers?

  • Mindshift Masterclass

In de ochtend leer je meer over de maakbaarheid van het brein en overtuigingen over ontwikkelbaarheid. Je oefent met je eigen mindset en je krijgt de effecten van je startprofiel teruggekoppeld. Inhoudelijk gaan we aan de slag met ieders overtuiging over ontwikkelbaarheid. In hoeverre ben je ervan overtuigd dat iemand van een dubbeltje een kwartje kan worden? En in hoeverre gelooft de persoon waaraan je leiding geeft dat zelf? Door een appèl te doen op iemands Overtuiging over Ontwikkelbaarheid kun je zijn arbeidspotentieel en plezier in leren en veranderen positief beïnvloeden.

In de middag vindt een verdieping plaats. We gaan aan de slag met het creëren van een 'proud to be vout' cultuur. Hoe mooi zou het zijn als we medewerkers kunnen leren dat we groeien door de fouten die we maken? Welk voorbeeldgedrag laat jij op dit onderwerp zien? En hoe werkt voorbeeldgedrag eigenlijk? Je krijgt handvatten om op individueel-, team- en organisatieniveau te versterken richting een lerende organisatie.

  • Na afloop van de training: Toepassen

Mindshift Management is enorm praktisch en direct toepasbaar. Daarom jagen we je met het geleerde direct het veld in, liefst met een bij jou passende opdracht. Oefenen, gewoon doen en leren van ervaringen is het devies.

  • Effect bepalen

Na enkele weken ontvang je opnieuw een uitnodiging om nogmaals de online vragenlijst in te vullen. Deze keer met de effecten uit jouw werkveld als bagage. Je ontvangt opnieuw een Mindshift rapport waarin jouw ontwikkeling zichtbaar is.