Weet jij hoe je hersenen reageren op verandering en hoe ontwikkelbaar mensen zijn? Ontdek het in deze training en creëer jouw Proud to be Vout mindset.

Opleidingskosten
€ 495,-
Data, locatie en aanmelden
Data, locatie en aanmelden

Omschrijving

Kan een dubbeltje ooit een kwartje worden? Kun je intelligentie ontwikkelen? En hoe leuk vind jij het om fouten te maken? Jouw ideeën over in hoeverre iemand zich kan ontwikkelen bepalen hoe jij met veranderingen, vernieuwingen en leersituaties omgaat. In deze training leer je dat jouw brein een vat vol superkrachten is. Je hoeft ze alleen nog maar te activeren!

Doelgroep

Voor iedereen die wil weten hoe je brein reageert op veranderingen en hoe je meer plezier haalt uit leren en fouten maken.

Bijzondere locatie

De training wordt verzorgd in het hoofd van museum CORPUS in Oegstgeest bij Leiden.

Doel van deze opleiding

Het Mindshift ManagementTM-programma bestaat uit 4 stappen:

  • Jouw profiel: Hoe groeigericht ben jij?

Wat je zegt, ben je zelf. Vooruit, een beetje dan. Door online een vragenlijst in te vullen, krijg je een startprofiel. Dit geeft je inzicht in jouw eigen mindset. Welk beeld heb jij van jouw eigen ontwikkelbaarheid en die van anderen? Hoe beoordeel je jouw intelligentie en vaardigheden? En die van anderen?

  • Mindshift Masterclass:

In de ochtend leer je meer over de maakbaarheid van het brein en overtuigingen over ontwikkelbaarheid. Je oefent met je eigen mindset en je krijgt de effecten van jouw startprofiel teruggekoppeld. Inhoudelijk gaan we aan de slag met ieders overtuiging over ontwikkelbaarheid.

Thema's:

  • Hoe werkt brein en leren? Uitleg hoe leren werkt en welke ongekende mogelijkheden ons brein biedt.
  • Wat is mindset? Met enkele prikkelende ervaringen rondom het ervaren van je eigen filters. Ben je bewust van wat je wel en niet ziet, hoort etc.
  • Breinproof uitleg over fixed, mixed en growth mindset. Wat is het effect van je eigen mindset? Wat is het effect van jouw mindset op je eigen (duurzame) inzetbaarheid en ontwikkeling of bijvoorbeeld de samenwerking met collega's?
  • Vertalen van deze uitleg naar jezelf. Waarin ben jij oprekbaar? Wat gebeurt er als jij blijft trainen? Wat is het effect van het onbenut laten van je talent?

Omzetten naar actie. Kun jij 'wat kan ik niet, durf ik niet' ombuigen naar 'wat kan ik nog niet maar zou ik weleens willen proberen...'?

In de middag vindt een verdieping plaats. We gaan aan de slag met het creëren van een 'proud to be vout' cultuur. We geven inzichten in hoe lastig ons brein het heeft als we een fout maken. Ons emotionele brein wordt dan geraakt terwijl ons rationele brein wel weer dat we van fouten kunnen leren. Op welke manier ga jij om met fouten? Daarnaast leren we je stil te staan bij je eigen progressie, hoe kan je je eigen voortgang monitoren zodat je blijft leren en groeien?

Aan het eind van de dag ga je met een concrete opdracht de deur uit. Hiermee ga je de weken erna aan de slag.

  • Na afloop van de training: Toepassen

Mindshift Management is enorm praktisch en direct toepasbaar. Daarom jagen we je met het geleerde direct het veld in, liefst met een bij passende opdracht. Oefenen, gewoon doen en leren van ervaringen is het devies.

  • Effect bepalen

Na enkele weken ontvang je opnieuw een uitnodiging om nogmaals de online vragenlijst in te vullen. Deze keer met de effecten uit jouw werkveld als bagage. Je ontvangt opnieuw een Mindshift rapport waarin jouw ontwikkeling zichtbaar is.