Type opleiding
Klassikaal
Duur
4 uur
Opslaan
Opslaan als favoriet Opgeslagen als favoriet

Omschrijving

Heb je al eerder een workshop bijgewoond Asbest Herkennen maar je wilt wel op de hoogte blijven van de meest recente ontwikkelingen, volg dan de verkorte herhalingsworkshop.

Asbest is een verzamelnaam voor een groep mineralen. Er zijn meer dan 3500 toepassingen van Asbest bekend; dus niet alleen in de alom bekende golfplaat is asbest verwerkt.

Dat asbest zeer schadelijk kan zijn voor de gezondheid mag inmiddels als algemeen bekend worden gezien. Het tijdig herkennen van asbestverdacht materiaal is daarom van groot belang in relatie tot de gezondheidsrisico's voor mensen die ermee in aanraking kunnen komen. Daarnaast zijn de financiële risico's beduidend lager bij het tijdig herkennen van asbesthoudende toepassingen. Het verleden heeft uitgewezen dat juist besmetting door onzorgvuldig omgaan met asbesthoudende materialen voor hoge saneringskosten kunnen zorgen.

Resultaat
Na het volgen van de cursus is de cursist in staat om asbestverdacht materiaal te herkennen en er op de juiste wijze mee om te gaan, zoals bedoeld in de Arbeidsomstandighedenwet.

Doelgroep
Voor medewerkers die eerder naar een workshop Asbest herkennen zijn geweest.

Bijzondere trainingsvorm
Je gaat asbest opsporen in Virtual Reality.

Doel van deze opleiding

  • Asbest; asbesthoudend materiaal, toepassingen en asbestvervangende materialen.
  • Gezondheidsrisico's; schadelijke eigenschappen, opname in het lichaam, ziektebeelden
  • Herkenning van asbest; op de werkplek, in het laboratorium (uitgebreid)
  • Hoe te handelen bij herkenning; gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen, de juiste veiligheidsmaatregelen gelet op de omgeving en wettelijke bepalingen.

Werkwijze
Virtual reality
Tijdens de training leer je aan de hand van theorie en praktijkvoorbeelden hoe je asbesthoudend materiaal kunt herkennen. Als aanvulling op de training heeft de opleider een VR-tool ontwikkeld die veel verder gaat dan de plaatjes en 2D video’s in standaardtrainingen. Je gaat in dit onderdeel in een virtuele wereld oefenen in levensechte situaties, vanuit de veiligheid van het klaslokaal. In een woning, kantine of fabriek zoekt je zelf naar asbestverdachte objecten en word je zo klaargestoomd voor het echte werk.

Planning

Datum Tijd Locatie Aanmelden
23-06-2021
09:00 - 13:00
locatie volgt Aanmelden
Datum & tijd 23-06-2021 09:00 - 13:00
Locatie locatie volgt

Kosten

Onderdeel Prijs
Training excl. btw € 125,-
Opleidingskosten
€ 125,-
Incompany training

Op zoek naar een op maat gemaakte training voor jouw organisatie of team? Vraag dan de incompany training aan.

Aanvragen
Wachtkamer

Geen geschikte datum of locatie? Schrijf je in voor de wachtkamer. Dan houden we je op de hoogte van de nieuwe planning.

Inschrijven

Vragen?

Bel of mail ons gerust.

info@watdoejijmorgen.nl
088 - 2032832