Type opleiding
Klassikaal
Duur
1 dagdeel
Opslaan
Opslaan als favoriet Opgeslagen als favoriet

Omschrijving

Waarom leert de ene collega vooral van youtube of livesteams en werkt de andere collega vooral graag met google of linked in? En wat maakt dat een oudere collega nog steeds moeite heeft met teams of zoom ? Terwijl de jongere collega’s vooral zo veel vragen stellen aan hun leidinggevende en niet geneigd zijn zelf eerst een opdracht af te maken?

In de workshop Generatieleren en Samenwerken gaan we samen uitvinden waarom een dertiger vooral gericht is op ‘what’s in it for me’ en waarom een babyboomer graag wat langer vergadert.

De theorie over de generatie verschillen gaan we ‘spelenderwijs’ uitdiepen door middel van het spelen van het Generatie- kwartetspel. Het Generatiespel brengt niet alleen de overeenkomsten tussen mensen van verschillende generaties in beeld, maar maakt ook verschillen bespreekbaar en brengt de dialoog over verschillen tussen generaties op gang. Waarom gaat jouw ene collega altijd op tijd naar huis terwijl de andere collega net zo lang blijft totdat het werk ‘af’ is.

Daarna ontwikkelen we samen een zogenaamde ‘bijsluiter’ per generatie. In een interactieve werkvorm, zal je ervaren hoe fijn en makkelijk het is om met generatiegenoten samen te werken. Per generatie krijg je zo meer inzicht hoe je kan samenwerken en samen leren. Na de inventarisatie binnen de eigen generatie gaan we aan elkaar de kenmerken van de generaties presenteren. In de workshop vertellen de generatie X-deelnemers bijvoorbeeld dat ze goed kunnen multitasken, plannen en verbinden. Lastig van andere generaties (Y en Einstein) vinden ze dat deze het eigen belang belangrijker vinden dan het groepsbelang.

Aan het eind van de workshop heb je inzicht over hoe je de collega’s van verschillende generaties nu kan verbinden. En hoe pas ik mijn persoonlijk leiderschap hierop aan. Kun je vergaderingen in de toekomst bijvoorbeeld laten notuleren door de genen die het kortst willen vergaderen? Nu weet je wat wel werkt bij de oudste werknemers en juist niet bij de jongeren.

Planning

Datum Tijd Locatie Aanmelden
14-11-2023
13:00 - 16:00
Vriezenveen
Aanmelden
Datum, tijd & locatie
14-11-2023 13:00 - 16:00
Mijande Wonen - Vriezenveen

Kosten

Onderdeel Prijs
Training € 100,-
Opleidingskosten
€ 100,-
Incompany training

Op zoek naar een op maat gemaakte training voor jouw organisatie of team? Vraag dan de incompany training aan.

Aanvragen
Wachtkamer

Geen geschikte datum of locatie? Schrijf je in voor de wachtkamer. Dan houden we je op de hoogte van de nieuwe planning.

Inschrijven

Vragen?

Bel of mail ons gerust.

info@watdoejijmorgen.nl
088 - 2032832