De wereld wordt kleiner en de kans dat jij met andere culturen te maken krijgt wordt alsmaar groter… Hoe zit het eigenlijk met cultuurverschillen en hoe ga je ermee om?

Opleidingskosten
€ 35,-
Data, locatie en aanmelden
Data, locatie en aanmelden

Omschrijving

Wat is cultuur?
Bij cultuur denk je al snel aan klassieke muziek en musea, maar cultuur is meer dan dat. Het gaat om normen en waarden en die zijn voor ieder mens verschillend.

Een kwestie van perspectief
Iedereen kijkt op zijn eigen manier naar de wereld, afhankelijk van de cultuur waarin hij is opgegroeid. Om elkaar beter te begrijpen is het belangrijk dat je leert door de bril van een ander te kijken.

De patronen van een cultuur
Hoe je met elkaar omgaat en communiceert, verschilt per cultuur. Om tóch succesvol samen te werken, is het belangrijk dat je zowel de overeenkomsten ziet als verschillen overbrugt.

Cultuurverschillen onder de loep
Cultuurverschillen zijn een van de grootste hindernissen op weg naar een succesvolle samenwerking. Wil je conflicten voorkomen? Dan verdiep je je niet alleen in een ander, maar pas je ook je gedrag aan.

Van schok naar succes
Kennismaken met een nieuwe cultuur kan overweldigend zijn. Voel je je verward en gefrustreerd? Dan is de kans groot dat je een cultuurschok ervaart. Geen nood: als je de verschijnselen herkent, is de kans groter dat je er doorheen komt.

Hoe start ik de training op?
Zodra je bent aangemeld staat de module direct klaar in je leeromgeving onder 'Mijn trainingen'. Je kunt dus meteen aan de slag! De training bevat ook een groepsopdracht (WorkOut) waarmee je het onderwerp op een praktische manier kunt oefenen op de werkvloer. Deze opdracht ontvang je als bijlage van je inschrijvingsbevestiging per e-mail.

De kosten voor een individueel lidmaatschap bij GoodHabitz zijn € 35,- (incl. btw). Hiermee krijg je toegang tot alle online trainingen van GoodHabitz t.w.v. € 199,- (ex. btw). Heeft de corporatie waar je werkzaam bent al een GoodHabitz lidmaatschap bij de Corporatie Academie dan worden deze kosten niet doorberekend.

Dit speciale aanbod is tijdelijk en wordt mede mogelijk gemaakt door FLOW.