Duur
3 uur
Opslaan
Opslaan als favoriet Opgeslagen als favoriet
Aanmelden
Wachtkamer

Omschrijving

Deze masterclass is onderdeel van de leergang HR Vakmanschap, maar kan ook los geboekt worden.

Jouw rol pakken als HR Businesspartner in een veranderende omgeving vraagt om expertise van de beste experts. Je onderzoekt in deze masterclass wat de rol van Paradox Navigator van jou vraagt en waar jij (en jouw organisatie) winst kan behalen.

Elke vijf jaar onderzoeken Dave Ulrich e.a. de belangrijkste HR-competenties binnen het HR Competency Study (HRCS) van de RBL Group. In de meest recente, inmiddels zevende, ronde van dit onderzoek is er een nog grotere rol weggelegd voor de invloed van de business op HR. Met de analyse van meer dan 32.000 enquêteantwoorden, tonen de onderzoekers aan dat HR-professionals waarde hebben en hun impact kunnen verviervoudigen wanneer ze zich effectief organiseren. Daarnaast is er een nieuwe, spannende rol toegevoegd aan het model: De Paradox Navigator.

In deze masterclass werken we met dit nieuwste model. We onderzoeken hoe de wetenschap kijkt naar de strategische partnerrol van HR en hoe dit aansluit op de praktijk van alledag: wat houdt de rol in, hoe wenselijk is deze en welke factoren beïnvloeden het uitvoeren van deze rol? Hieruit komen waardevolle lessen naar voren die organisaties en HR-professionals kunnen gebruiken om de strategische rol van HR te vergroten.

Doel van deze opleiding

Deze masterclass biedt jou een praktische kijk op jouw rol, de rol van HR binnen jouw eigen én andere organisaties. Je doet kennis op van de 9 belangrijkste competenties voor HR-professionals en -afdelingen. Dit begint met 3 core competenties, gevolgd door nog 6 kerncompetenties. De masterclass biedt verdieping op de meeste vernieuwende rol in dit competentiemodel: de Paradox Navigator.

De Paradox Navigator

Voor het eerst heeft een rol geen eigen aandachtsgebied zoals ‘strategie’ of ‘technologie’, maar gaat deze juist over het omgaan met de verschillende rollen en het steeds weer balanceren tussen verschillende belangen. Belangen van interne versus externe stakeholders bijvoorbeeld. Of doelen voor de korte of lange termijn, strategische of administratieve werkzaamheden, decentralisatie versus centralisatie en top-down of bottom-up organiseren. Hoewel het onderzoek aantoont dat de Paradox Navigator de belangrijkste voorspeller is van organisatieperformance, scoren HR-professionals er relatief laag op.

Deze masterclass is onderdeel van een leergang waarin professionals werken aan hun HR vakmanschap.

Je kunt de hele leergang volgen waarin je een jaar werkt in een leergroep of je separaat inschrijven voor de masterclasses.

Kosten

Onderdeel Prijs
Training excl. btw € 300,-
Opleidingskosten
€ 300,-
Incompany training

Op zoek naar een op maat gemaakte training voor jouw organisatie of team? Vraag dan de incompany training aan.

Aanvragen
Wachtkamer

Geen geschikte datum of locatie? Schrijf je in voor de wachtkamer. Dan houden we je op de hoogte van de nieuwe planning.

Inschrijven

Vragen?

Bel of mail ons gerust.

info@watdoejijmorgen.nl
088 - 2032832