Type opleiding
Klassikaal
Duur
2 sessies van 2 uur
Opslaan
Opslaan als favoriet Opgeslagen als favoriet
Aanmelden
Wachtkamer

Omschrijving

Aan verduurzamen van de woningvoorraad hangt een kostenplaatje. In deze cursus worden de investeringen, kosten en de besparingen van duurzame warmteopties met elkaar vergeleken. Daarnaast biedt de training een overzicht van beschikbare subsidies en financieringen.

Resultaat
Na afloop van de cursus heb je inzicht in de kosten van de duurzame warmteopties en welke subsidies en financieringsmogelijkheden er zijn.

Doelgroep
Medewerkers van gemeenten en woningcorporaties die betrokken zijn bij de verduurzaming van de woningbouw en die inzicht willen krijgen in de kosten van verduurzamen. Wil je basiskennis opdoen over de verschillende duurzame warmteopties, volg dan eerst de Basistraining: Woningbouw & duurzame warmte. 

Extra bijzonderheden
De modules zijn te volgen op een PC, laptop of tablet, ongeacht besturingssysteem. Je neemt vanuit jouw locatie deel met behulp van een videoconferentie platform, bijvoorbeeld Zoom. De interactieve onderdelen tussen cursusleider en deelnemers worden mogelijk gemaakt door een combinatie van de software in het smartboard van de Kennisstudio en een internetbrowser bij de deelnemer. De sessies worden opgenomen en exclusief voor deelnemers beschikbaar gesteld via YouTube. Deelnemers kunnen de module tot 12 maanden na het volgen ervan online terugkijken.

Doel van deze opleiding

Inhoud
Sessie 1
  • Kosten van de verschillende duurzame warmteopties. Welke investeringen zijn benodigd? Wat zijn de exploitatiekosten?
  • Wanneer neem je welke duurzame maatregelen?
Sessie 2
  • Subsidies en financieringsmogelijkheden
  • Koppelkansen (bijvoorbeeld combineren aanleg warmtenet met vergroenen van een wijk i.s.m. gemeente)
Werkwijze
De cursus bestaat uit 2 online sessies van twee uur per keer (totaal 4 uur) vanuit de Kennisstudio van de opleider. Dit is niet zomaar een online training, de sessies benaderen zoveel mogelijk de dynamiek van een fysieke cursus. Met een cursusleider die voor een digitaal bord de presentatie geeft, die tegelijk alle deelnemers groot in beeld heeft én een co-host die onder andere de chat in de gaten houdt.
Een sessie is als volgt opgebouwd: 50 minuten presentatie cursusmateriaal, inclusief ruimte voor vragen. Daarna 20 minuten pauze (en waar nodig meer tijd voor vragen) en aansluitend 50 minuten presentatie cursusmateriaal. Eigen studietijd voor het lezen van aangeleverde artikelen en literatuur bedraagt maximaal ca. 4 uur.

Kosten

Onderdeel Prijs
Training € 550,-

Toelichting op arrangementskosten

Opleidingskosten
€ 550,-
Incompany training

Op zoek naar een op maat gemaakte training voor jouw organisatie of team? Vraag dan de incompany training aan.

Aanvragen
Wachtkamer

Geen geschikte datum of locatie? Schrijf je in voor de wachtkamer. Dan houden we je op de hoogte van de nieuwe planning.

Inschrijven

Vragen?

Bel of mail ons gerust.

info@watdoejijmorgen.nl
088 - 2032832