Type opleiding
Coaching
Duur
1,5 uur
Opslaan
Opslaan als favoriet Opgeslagen als favoriet

Omschrijving

De juiste balans tussen werk en privé, persoonlijke groei en ontwikkeling, een leven lang leren. Financieel fit en vitaal zijn helpt je flexibel, wendbaar en weerbaar te zijn in de dynamische organisaties van deze tijd. Zo kan je vandaag excelleren en heb je de vitaliteit om op lange termijn te floreren. Inzicht in je huidige arbeidsvoorwaarden en in de gevolgen van een aantal door jou te bepalen toekomstscenario’s, zoals een andere functie, minder of meer werken, eerder stoppen.

We brengen de effecten van die keuzes op je salaris, pensioenopbouw, regelingen en nog veel meer helder in beeld. Daardoor kun jij de juiste keuzes maken. Ook krijg je een abonnement op je Persoonlijk Jaarverslag®, een handig online dashboard om je financiële situatie in kaart te brengen en actueel te houden. Vind je het moeilijk je arbeidsvoorwaarden of je in CAO vastgelegde regelingen met betrekking tot bijvoorbeeld vervroegd uittreden, het uitruilen van vakantiedagen en verlofmogelijkheden, te vertalen naar je eigen situatie?

Financieel Fit en Vitaal brengt deze regelingen tot leven, tot op het niveau van vrij te besteden budget (leefgeld). Door dit niet alleen voor nu maar ook voor de toekomst inzichtelijk maken, ontstaat overzicht en perspectief om werk en inkomen anders in te richten. Je leert niet alleen hoe je er nu voor staat maar je gaat ook aan de slag met een aantal scenario’s zoals bijvoorbeeld: minder/meer werken, anders werken, eerder stoppen werken, parttime met pensioen en pensioneren.

Doelgroep en werkwijze
Voor iedereen die de juiste financiële keuzes wil maken in haar of zijn loopbaan. Het daagt je uit te denken in mogelijkheden en kansen, in plaats van in onmogelijkheden en obstakels. Je voert een individueel gesprek met de mogelijjkheid om je partner of een introducé mee te nemen.

Optioneel: Financieel Inzicht en Advies Gesprek
Het Financieel Inzicht en Advies Gesprek is een vervolg op het gesprek over je Persoonlijjk Jaarverslag®. Tijdens het vervolggesprek maken we een financieel plan om je doelen zo optimaal mogelijk te bereiken en stellen we samen een actielijst op. De kosten voor dit vervolggesprek bedragen € 477,50 (ex. btw).

Aanmelden en planning
Meld je aan via de digitale inschrijving om een aanvraag in te dienen. Zodra je aanvraag is goedgekeurd ontvang je een bevestiging per mail met daarin een link naar het aanmeldformulier waarin aanvullende gegevens van je worden gevraagd. Je wordt vervolgens persoonlijk benaderd voor het afstemmen van een datum, tijd en locatie.

Extra bijzonderheden
De gesprekken kunnen ook online gevoerd worden via de webcam.

BELANGRIJK
Tijdens het Financieel Inzicht Gesprek heb je je DigiD nodig. Je moet deze meenemen naar het Financieel Inzicht Gesprek.

Doel van deze opleiding

Stap 1: Je Persoonlijk Jaarverslag
Voor het Financieel Inzicht Gesprek wordt je uitgenodigd online de relevante informatie in te vullen in jouw Persoonlijk Jaarverslag. Dat geeft je antwoord op vragen zoals:

 • Wat is het effect op mijn netto salaris en pensioenopbouw als ik minder of meer ga werken?
 • Kan ik mijn pensioen ook vervroegen, uitruilen of hoog-laag uit laten keren?
 • Als ik tijdel?k geen werk meer heb, wat betekent dat voor het gezinsinkomen?
 • Hoe ontwikkelen mijn uitgaven zich de komende jaren?
 • Wat betekent een nieuwe arbeidsovereenkomst vergeleken met mijn huidige situatie?

Stap 2: Financieel Inzicht Gesprek
In dit gesprek controleert jouw adviseur je gegevens en vult deze zo nodig aan. Je kunt eenvoudig je gegevens aanpassen als er wijzigingen zijn in je situatie. Uiteraard blijft alle persoonlijke informatie tussen jou en je adviseur. Deze wordt nooit gedeeld met je werkgever. Je krijgt:

 • Een één op één gesprek met jouw Financieel Adviseur;
 • Online overzicht via je Persoonlijk Jaarverslag;
 • Inzicht in de gevolgen van veranderingen of keuzes aan de hand van toekomstscenario’s;
 • Een verslag met aandachtspunten en tips om je financiële situatie te verbeteren;
 • Toegang tot de helpdesk.

Stap 3: Budgettool - Kosten van levensonderhoud

 • Eenvoudige tool om een overzicht te maken van je uitgaven (gebaseerd op NIBUD)

De cursus daagt je uit te denken in mogelijkheden en kansen in plaats van in onmogelijkheden en obstakels. Het maakt je geld dienstbaar aan het leven (zowel zakelijk als privé) dat je het liefst wilt leven. Je weet wat financieel haalbaar is en wat je hiervoor moet doen. Zo heb je de financiële rust om vandaag te kunnen excelleren én krijg de vitaliteit om op lange termijn te floreren.

Kosten

Onderdeel Prijs
Training excl. btw € 697,50
Opleidingskosten
€ 697,50
Incompany training

Op zoek naar een op maat gemaakte training voor jouw organisatie of team? Vraag dan de incompany training aan.

Aanvragen

Vragen?

Bel of mail ons gerust.

info@watdoejijmorgen.nl
088 - 2032832