Verbeter je leiderschapscommunicatie om succesvol met je medewerkers in gesprek te gaan over duurzame inzetbaarheid.

Opleidingskosten
€ 85,-
Data, locatie en aanmelden
Data, locatie en aanmelden

Omschrijving

Je wilt als leidinggevende succesvol in gesprek gaan met je medewerker over zijn of haar duurzame inzetbaarheid. Maar hoe doe je dat? En hoe verbeter je je leiderschapscommunicatie? Dat leer je tijdens deze training via de beproefde aanpak van de 'Schijf van Vijf Plus'. Nieuwsgierig? Schrijf je dan snel in.

Resultaat
Na afloop van de eendaagse training:

 • Ben je je bewuster van je communicatieve positie als leidinggevende
 • Weet je meer over de werking van communicatie binnen je team
 • Heb je handvatten gekregen om zelfverzekerder gesprekken te voeren met je medewerkers bijvoorbeeld over duurzame inzetbaarheid

Doelgroep
Deze training is geschikt voor teamleiders, afdelingsmanagers en leidinggevenden van corporaties.


Deze training wordt betaald door een bijdrage van FLOW en het Europees Sociaal Fonds (ESF). Hierdoor zijn de kosten voor deelnemers beperkt tot een bijdrage van € 85,- (vrijgesteld van btw).

Doel van deze opleiding

Er zijn zeven veel voorkomende vraagstukken die leidinggevenden, en vooral middenmanagers, lastig vinden in hun leiderschapscommunicatie. Ze ervaren deze nogal eens als spannende communicatiemomenten:

 • Hoe organiseer ik het overleg met mijn team?
 • Hoe maak ik mijn team medeverantwoordelijk?
 • Hoe communiceer ik een boodschap waar ik zelf niet achter sta?
 • Hoe vertaal ik abstracte onderwerpen naar mijn teamleden?
 • Hoe ga ik om met onrust in mijn team?
 • Hoe ga ik om met vragen waarop ik nog geen antwoord heb?
 • Hoe geef ik een succesvolle presentatie voor een grote groep?

Tijdens de training werkt de trainer samen met jou aan oplossingen om deze vraagstukken effectiever te hanteren. Je kunt ook je eigen vraagstukken inbrengen waarbij de trainer de vertaalslag maakt naar praktische, bruikbare inzichten, ervaringen en tools waarmee je direct aan de slag kunt.

In de training leer je via de beproefde aanpak van de 'Schijf van Vijf Plus' om leiderschapscommunicatie concreet te verbeteren en zo een succesvol gesprek te voeren met je medewerkers over duurzame inzetbaarheid.

Wat is de 'Schijf van Vijf Plus'?

 1. Bewust worden.
  Je wordt je bewust van je communicatierol en -positie, van de werking van communicatie en van de tekortkomingen van de top-down cascade.
 2. Organiseren.
  Je werkt aan een structuur voor je communicatie binnen je organisatie (onderdeel). WIe overlegt met wie, hoe vaak en waarover Maar je kijkt ook naar je eigen teamoverleg: hoe organiseer je dat?
 3. Toerusten.
  Je ontwikkelt instrumenten die je helpen bij het voeren van Het Goede Gesprek over duurzame inzetbaarheid
 4. Ondersteunen.
  Je krijgt concrete tips en adviezen, en je wordt ondersteurnd bij het verbeteren van bijvoorbeeld je gesprekstechnieken bij het voeren van een gesprek duurzame inzetbaarheid met een medewerker met weerstand
 5. Delen.
  Je deelt je ervaringen met elkaar (Hoe doe jij dat nou?) en durft knelpunten op tafel te leggen en leert van successen.


De Plus verwijst naar het maatwerk, want ieder team, iedere teamleider en iedere context is verschillend. Je ontvangt tijdens de training het boek Maak van de lijn een punt, geschreven door Erik Reijnders.

Werkwijze
Je neemt deel aan een training van één dag die wordt begeleid door trainer Erik Reijnders (www.samenveranderen.nl). Het programma geeft inzicht in het complexe proces van communicatie, is praktijkgericht en direct toepasbaar.