Type opleiding
Klassikaal
Duur
3 dagen + online intake
Opslaan
Opslaan als favoriet Opgeslagen als favoriet

Omschrijving

De wereld verandert voortdurend. Hoe zorg jij ervoor dat je medewerkers nu én in de toekomst goed, gezond en gemotiveerd hun werk kunnen blijven doen? Ben je op zoek naar handvatten om medewerkers te activeren en ‘het goede gesprek’ te voeren? Hoe zorg je dat je een energieke leider bent, die het goede voorbeeld geeft aan zijn medewerkers? Hoe zet jij jezelf in om je team in beweging te brengen?

Vanuit het inzicht in je eigen talenten, duurzame inzetbaarheid en verandervermogen zet je in dit Masterclass-traject stappen in je eigen ontwikkeling én maak je de vertaling om je team verder te brengen.

Resultaat

 • Je ontwikkelt een visie op de toekomst, verbreedt je horizon en kennis van actuele ontwikkelingen en de impact daarvan op het werk, je medewerkers en je eigen rol.
 • Je weet wat duurzame inzetbaarheid is en hoe je hierover met medewerkers in gesprek kunt gaan.
 • Je bent in staat medewerkers te activeren om aan de slag te gaan met hun eigen ontwikkeling en hun verandervermogen en persoonlijk leiderschap te versterken.
 • Je kent jezelf beter en weet wat te doen om nu en in de toekomst goed, gezond en gemotiveerd aan het werk te zijn.
 • Je groeit in veranderkracht en persoonlijk leiderschap en werkt aan het realiseren van je eigen veranderuitdaging in jouw praktijk.

Doelgroep
Dit programma is geschikt voor leidinggevenden die hun team toekomstbestendig willen maken door gericht aandacht te geven aan de inzetbaarheid en ontwikkeling van hun medewerkers. Leidinggevenden die graag kennis en ervaring delen met collega-leidinggevenden, bereid zijn naar zichzelf te kijken en stappen willen zetten in hun eigen ontwikkeling.

Deze training wordt betaald door een bijdrage van FLOW en het Europees Sociaal Fonds (ESF). Hierdoor zijn de kosten voor deelnemers beperkt tot een bijdrage van € 250,- (vrijgesteld van btw).

Doel van deze opleiding

Het programma bestaat uit:

 • Online introductie & kennismaking-sessie (1 dagdeel)
 • 3 trainingsdagen van elk 2 dagdelen (eens per 3-4 weken)
 • Intervisie in subgroepen tussen de masterclasses
 • Digitale vragenlijsten
 • 3 persoonlijke coachgesprekken (na iedere masterclass een individueel gesprek)

Optimaal rendement behaal je door tijdens het traject aan je eigen veranderuitdaging te werken. Wat wil jij met je team bereiken en waarin wil jij groeien? Meer zelfsturing, de blik meer naar buiten, meer aandacht voor de mens, een meer open cultuur waarin praten over ontwikkeling en loopbaan normaal is, meer toekomstgerichtheid, een andere manier van werken of …? Je gaat ermee aan de slag in je eigen praktijk.

Trainingsdagen
In de trainingsdagen werk je in groepen van maximaal 12 deelnemers. Leren met en van elkaar is het credo. Samen onderzoeken, elkaar inspireren en helpen. Met verschillende werkvormen, oefeningen en niet-alledaagse vragen zorgen we voor interactieve bijeenkomsten die aan het denken zetten, energie losmaken en in beweging brengen.

 1. Omgeving.
  In de eerste trainingsdag verkennen we actuele trends en ontwikkelingen in de wereld waarin we werken en leven, en de impact daarvan op het werk en op jouw rol als leidinggevende. Ook verdiepen we ons in het thema veranderen. Je vergroot je inzicht in verandervermogen en de onbewuste sturing achter gedrag. Wat maakt dat mensen zo verschillend omgaan met veranderingen? Hoe doe jij dat? En wat zijn de succesfactoren?
 2. BV Ik.
  Ter voorbereiding op de tweede trainingsdag maak je een aantal digitale vragenlijsten. Je ontvangt een persoonlijke rapportage en bespreekt die in een individueel gesprek met een coach.
  Tijdens de tweede masterclass staat de IK centraal. Een mens is meer dan zijn of haar functie. Verschillende dimensies van optimaal functioneren komen aan bod. Waar sta jij voor als leidinggevende? Wat brengt jou in beweging en hoe breng jij anderen in beweging? Je leert jezelf beter kennen en anders kijken naar je medewerkers. En je krijgt praktische handvatten voor het voeren van een waardevol gesprek.
 3. Plan & actie.
  De laatste trainingsdag staat in het teken van persoonlijk leiderschap en veranderkracht. Doelen stellen, eigenaarschap ontwikkelen, hindernissen overwinnen, denkkracht benutten, hulpbronnen inzetten. Hoe zet jij jezelf in als instrument in het realiseren van verandering? En hoe ben jij een hulpbron voor je medewerkers?

Planning

Datum Tijd Locatie Aanmelden
23-09-2021
10:00 - 14:00
Online - Thuis
30-09-2021
09:00 - 16:30
DCA - Het Wisselspoor Utrecht - Utrecht
28-10-2021
09:00 - 16:30
DCA - Het Wisselspoor Utrecht - Utrecht
25-11-2021
09:00 - 16:30
DCA - Het Wisselspoor Utrecht - Utrecht
Dit is een meerdaagse training
Aanmelden
Datum, tijd & locatie
23-09-2021 10:00 - 14:00
Online - Thuis
30-09-2021 09:00 - 16:30
DCA - Het Wisselspoor Utrecht - Utrecht
28-10-2021 09:00 - 16:30
DCA - Het Wisselspoor Utrecht - Utrecht
25-11-2021 09:00 - 16:30
DCA - Het Wisselspoor Utrecht - Utrecht
Dit is een meerdaagse training

Kosten

Onderdeel Prijs
Training € 250,-
Opleidingskosten
€ 250,-
“De training creëert bewustwording en biedt handvatten om leiderschap op een andere manier in te vullen die past bij de toekomst.”
I. Uittien - Uwoon
Incompany training

Op zoek naar een op maat gemaakte training voor jouw organisatie of team? Vraag dan de incompany training aan.

Aanvragen
Wachtkamer

Geen geschikte datum of locatie? Schrijf je in voor de wachtkamer. Dan houden we je op de hoogte van de nieuwe planning.

Inschrijven

Vragen?

Bel of mail ons gerust.

info@watdoejijmorgen.nl
088 - 2032832