Nieuwe uitdagingen? Benutten van kansen!

Opleidingskosten
€ 1.345,-
Data, locatie en aanmelden
Data, locatie en aanmelden

Omschrijving

Op de middellange termijn zullen corporaties ontwikkelingen als robotisering, domotica, Internet-of-Things en 3d-printing gaan inzetten. Op de zeer korte termijn worden ontwikkelingen als social communication en cloud gebaseerde applicaties al ingericht.

Daarmee nemen de uitdagingen voor het functioneel beheer toe. Het speelveld verandert snel, beheerprocessen worden anders vormgegeven en taken en bevoegdheden tussen leverancier en corporatie gaan verschuiven. Betekent dit het einde van de Functioneel beheerder? Integendeel! De Functioneel beheerder is hierdoor belangrijker en breder dan ooit.

Het vak Functioneel beheer of ook wel Business Informatiemanagement, is relatief jong. Veelal was Functioneel Beheer sterk gericht op het ontwikkelen, in stand houden en verbeteren van de informatievoorziening. Benutten van de technische mogelijkheden om de bedrijfsprestatie te verbeteren was hierbij minder in beeld. Maar dat is hard aan het veranderen.

Ook door de grote afhankelijkheid van IT-voorzieningen is de rol van Functioneel Beheer volop aan het veranderen. Maar is functioneel beheer nu een onderdeel van een afdeling, een proces of hoort het bij ICT?

De training Functioneel beheer 2.0 biedt u nieuwe inzichten en handvatten over het Functioneel beheer. U krijgt inzichten, praktische tips en tools waarmee u het functioneel beheer kunt aanpassen op de invasie van nieuwe ontwikkelingen. De reis gaat langs procesmanagement, informatiebeveiliging & privacy, innovaties en het samenspel met en tussen softwareleveranciers. Reist u mee?