Type opleiding
Klassikaal
Duur
1 dag
Opslaan
Opslaan als favoriet Opgeslagen als favoriet

Omschrijving

Je kent de gesprekstechnieken en bent hier eerder in getraind. Maar hoe pas je deze nou effectief toe, ook in de voor jou uitdagende gesprekken?

Gesprekstechnieken is een breed begrip. Vele trainingen worden over dit onderwerp gegeven en inmiddels ken je termen als samenvatten en gevoelsreflecties wel. Maar hoe sluit je nu echt aan op je gesprekspartner? Ook wanneer het lastig wordt

Resultaat

  • Je kent de verschillende gesprekstechnieken die je helpen in het voeren van (lastige) gesprekken
  • Je snapt je eigen overtuigingen en gedachten die je belemmeren in het voeren van (lastige) gesprekken
  • Je kunt echt contact maken, zodanig dat je een 'all-win' situatie creëert.

Doelgroep
Deze training is voor medewerkers en leidinggevenden die eerder een basiscommunicatie training of workshop hebben gevolgd en daar graag een verdiepingsslag op maken. Iedereen die gesprekken voert is welkom!

Doel van deze opleiding

We starten de training met voorbeeldgesprekken die voor iedereen herkenbaar zijn. We vragen je veilig vanuit je stoel, naar deze gesprekken te kijken en hier wat van te vinden. Vervolgens geef je tips aan de acteurs over hoe de gesprekken effectiever verlopen. Aan de hand van deze gesprekken bespreken we de belangrijkste theorie die je helpt in het effectief voeren van gesprekken.

Vervolgens gaan we aan de slag met eigen casussen. Niet 1 op 1 voor de hele groep, wel in kleinere groepjes, zo kun je snel schakelen met 1 tracteur. Het oefenen is dynamisch omdat de tracteur verschillende werkvormen inzet die het best passen bij jouw leervraag. Daarnaast zijn deze tracteurs gespecialiseerd om feilloos te voelen wat jou het beste helpt. Dat kan een model (bv. het schakelmodel) of theorie (Bateson of Geweldloze Communicatie) zijn. We zorgen er altijd voor dat je veel ervaart en met een succes gevoel naar huis gaat! Zo ga je zelfverzekerd het eerstvolgende uitdagende gesprek in.

Onderwerpen
Omdat iedere deelnemer met zijn eigen leervraag oefent, zijn er geen vaste onderwerpen die op het programma staan. Het maakt niet uit welk soort gesprek jij wilt oefenen, alles kan en mag. Bijvoorbeeld:

  • Nee verkopen aan een klant
  • Beoordelingsgesprek met je medewerker
  • Je collega('s) mee zien te krijgen met jouw idee/plan
  • Een medewerker of collega aanspreken op ongewenst gedrag

Werkwijze
Deze training heeft een andere aanpak dan anders. We werken met twee ‘tracteurs’. Dit zijn acteurs die ook kunnen trainen. Waarom? Omdat we geloven dat leren het snelst gaat als je ervaart wat voor jou wél werkt. Bovendien zorgen tracteurs voor een dynamische, luchtige sfeer met verrassende werkvormen. Hiermee komen we snel tot de kern!

Planning

Datum Tijd Locatie Aanmelden
25-04-2024
09:00 - 17:00
Regio Nijmegen
Aanmelden
19-09-2024
09:00 - 17:00
Regio Rotterdam
Aanmelden
Datum, tijd & locatie
25-04-2024 09:00 - 17:00
Regio Nijmegen -
Datum, tijd & locatie
19-09-2024 09:00 - 17:00
Corporatie Academie - Regio Rotterdam

Kosten

Onderdeel Prijs
Training € 425,-
Arrangement € 85,-

Toelichting op arrangementskosten

Wij verzorgen de trainingslocatie en een arrangement bestaande uit koffie, thee, water en lunch. De kosten hiervoor bedragen € 65,- per dag. Als wij de training organiseren bij een corporatie die lid van ons is, dan bedragen de kosten € 25,- per dag. Deze kosten worden volledig teruggegeven aan de betreffende corporatie.

Ervaringen (1)

Ilona Stienstra
Woningstichting Den Helder • Medewerker Osc
oktober 2021
Was super, veel geleerd. Voldoening.
Opleidingskosten
€ 425,-
Ervaringsscore
8.8
(4)
Incompany training

Op zoek naar een op maat gemaakte training voor jouw organisatie of team? Vraag dan de incompany training aan.

Aanvragen
Wachtkamer

Geen geschikte datum of locatie? Schrijf je in voor de wachtkamer. Dan houden we je op de hoogte van de nieuwe planning.

Inschrijven

Vragen?

Bel of mail ons gerust.

info@watdoejijmorgen.nl
088 - 2032832