Type opleiding
Klassikaal
Duur
3 sessies van 2 uur
Opslaan
Opslaan als favoriet Opgeslagen als favoriet
Aanmelden
Wachtkamer

Omschrijving

Verduurzaming van de woningen wordt alleen een succes als huurders betrokken worden bij dit proces en goed geïnformeerd worden. In deze module verwerf je kennis en inzicht op wellicht het belangrijkste onderdeel van de energietransitie: communicatie naar de huurders.

Resultaat
Na afloop van de cursus weet je op welke manieren je bewoners het beste kunt benaderen als het gaat om verduurzaming van hun woning. Hoe betrek je ze bij dit proces en welke kanalen kun je het beste inzetten?

Doelgroep
Medewerkers van woningcorporaties die betrokken zijn bij de communicatie over de verduurzaming van de woningvoorraad, bijvoorbeeld beleids- en communicatiemedewerkers.

Doel van deze opleiding

Inhoud
Sessie 1
  • Algemeen: hoe (en wanneer) breng je als woningcorporatie de uitvoeringsplannen voor verduurzaming concreet, helder en als een samenhangend plan over naar de huurders?
  • Hoe creëer je gezamenlijk draagvlak of gebruik je reeds voorhanden draagvlak voor de verduurzaming van de woningvoorraad? Wat als bewoners niet bereid zijn mee te werken?
Sessie 2
  • Waar moet de inhoud van een boodschap aan voldoen? Wat vertel je bijvoorbeeld over het proces, de kosten, en wat de huurder zelf moet regelen?
  • Welke kanalen gebruik je voor huurderscommunicatie? Wat deel je in bijeenkomsten en wat juist via brief of via social media?
Sessie 3
  • Bespreken praktijkvoorbeelden
  • Inbreng eigen cases
Werkwijze
De cursus bestaat uit 3 online sessies van twee uur per keer (totaal 6 uur) vanuit de Kennisstudio van de opleider. Dit is niet zomaar een online training, de sessies benaderen zoveel mogelijk de dynamiek van een fysieke cursus. Met een cursusleider die voor een digitaal bord de presentatie geeft, die tegelijk alle deelnemers groot in beeld heeft én een co-host die onder andere de chat in de gaten houdt.
Een sessie is als volgt opgebouwd: 50 minuten presentatie cursusmateriaal, inclusief ruimte voor vragen. Daarna 20 minuten pauze (en waar nodig meer tijd voor vragen) en aansluitend 50 minuten presentatie cursusmateriaal. Eigen studietijd voor het lezen van aangeleverde artikelen en literatuur bedraagt maximaal ca. 4 uur.

Extra bijzonderheden
De modules zijn te volgen op een PC, laptop of tablet, ongeacht besturingssysteem. Je neemt vanuit jouw locatie deel met behulp van een videoconferentie platform, bijvoorbeeld Zoom. De interactieve onderdelen tussen cursusleider en deelnemers worden mogelijk gemaakt door een combinatie van de software in het smartboard van de Kennisstudio en een internetbrowser bij de deelnemer.De sessies worden opgenomen en exclusief voor deelnemers beschikbaar gesteld via YouTube. Deelnemers kunnen de module tot 12 maanden na het volgen ervan online terugkijken.

Kosten

Onderdeel Prijs
Training € 750,-
Opleidingskosten
€ 750,-
Incompany training

Op zoek naar een op maat gemaakte training voor jouw organisatie of team? Vraag dan de incompany training aan.

Aanvragen
Wachtkamer

Geen geschikte datum of locatie? Schrijf je in voor de wachtkamer. Dan houden we je op de hoogte van de nieuwe planning.

Inschrijven

Vragen?

Bel of mail ons gerust.

info@watdoejijmorgen.nl
088 - 2032832