Type opleiding
Klassikaal
Duur
1,5 dag
Opslaan
Opslaan als favoriet Opgeslagen als favoriet
Aanmelden
Wachtkamer

Omschrijving

In de overlegwet en de woningwet staat omschreven wat de rechten van huurdersorganisaties zijn. Vrijwel elke corporatie heeft een samenwerkingsovereenkomst met daarin onderwerpen, rechten en plichten. Het periodieke overleg tussen de huurdersorganisaties en de corporaties leidt vaak tot frustraties: de huurders vinden dat ze geen invloed hebben en niet serieus genomen worden, de corporaties vragen zich af welke groepen huurders worden vertegenwoordigd en hebben het idee niet genoeg waardevolle informatie te krijgen.

Toch is het moeilijk hier verandering in te brengen. De huurdersorganisatie wil geen invloed verliezen, de corporatie wil geen slecht imago krijgen én de wet zegt dat deze samenwerking moet plaatsvinden. Hoe kom je van frustratie tot innovatie?

Resultaat

  • Je kunt reflecteren op het proces en de resultaten van huurdersparticipatie
  • Je kunt je eigen situatie analyseren
  • Je kent voorbeelden van anderen en je hebt een helder idee van waar je naartoe wilt
  • Jouw casus is geanalyseerd en besproken en je kunt met een duidelijke strategie terug naar je eigen praktijk

Doelgroep
Deze training is voor medewerkers en bestuurders die te maken hebben met huurdersparticipatie en die de praktijk (samenwerking) willen verbeteren. Leden van besturen van huurdersorganisaties met die intentie zijn ook welkom!

Docent
De trainer wordt verzorgd door drs Erik Vermathen. Hij is veranderkundige en trainer, heeft veel ervaring in de volkshuisvesting en was afgelopen jaren als externe deskundige nauw betrokken bij de innovatie van huurdersparticipatie op diverse plekken in Nederland.

Doel van deze opleiding

In deze training van 3 dagdelen staan we uiteraard stil bij de wettelijke kaders, maar we gaan vooral op zoek naar de elementen van een vernieuwde praktijk en de juiste strategie om tot de gewenste innovaties te komen.

De trainer die deze training geeft is ook veranderkundige. Hij heeft veel ervaring in de volkshuisvesting en was afgelopen jaren als externe deskundige nauw betrokken bij de innovatie van huurdersparticipatie op diverse plekken in Nederland.

Werkwijze
We bespreken actuele situaties en casussen. De training bestaat uit een mix van kennis en theorie afgewisseld met de inspirerende praktijkvoorbeelden en ervaringen van deelnemers. Jouw eigen leervraag staat zoveel mogelijk centraal. Daarom vragen we je vooral om zelf vraagstukken in te brengen.

Kosten

Onderdeel Prijs
Training € 675,-
Arrangementskosten € 120,-

Toelichting op arrangementskosten

Wij verzorgen de trainingslocatie en een arrangement bestaande uit koffie, thee, water en lunch. De kosten hiervoor bedragen € 65,- per dag. Als wij de training organiseren bij een corporatie die lid van ons is, dan bedragen de kosten € 25,- per dag. Deze kosten worden volledig teruggegeven aan de betreffende corporatie.

Opleidingskosten
€ 675,-
Incompany training

Op zoek naar een op maat gemaakte training voor jouw organisatie of team? Vraag dan de incompany training aan.

Aanvragen
Wachtkamer

Geen geschikte datum of locatie? Schrijf je in voor de wachtkamer. Dan houden we je op de hoogte van de nieuwe planning.

Inschrijven

Vragen?

Bel of mail ons gerust.

info@watdoejijmorgen.nl
088 - 2032832