Wanneer ben jij helemaal in je element? Leer hoe je jouw talenten en kwaliteiten zichtbaar maakt in je omgeving.

Opleidingskosten
€ 525,-
Data, locatie en aanmelden
Data, locatie en aanmelden

Omschrijving

Wanneer ben ik in mijn element?
We zijn ons niet altijd bewust van onze kwaliteiten en hebben soms moeite om deze op een juiste manier te verwoorden. Deze workshop geeft je op een verrassende manier inzicht in je kwaliteiten aan de hand van de natuurelementen: Aarde, water, vuur en lucht.

Doel van deze opleiding

Ochtend programma:

Deel I:
Je krijgt eerst uitleg over de elementen, met de bijbehorende kwaliteiten. Daarna ga je zelf aan de slag met jouw ‘elementenvierhoek’. Door middel van een kort testje kun je je eigen inzichten toetsen.

Deel II:
De inzichten uit het eerste deel van de ochtend vertalen we door naar concrete vragen voor jou. Bijvoorbeeld: wat betekenen deze inzichten voor je loopbaan:

  • Waar loop je warm voor? (Vuur)
  • Waar zie je dit terug in je werk of privé? (Lucht)
  • Hoe neem je je omgeving hierin mee? (Water)
  • Wat heb je tot nu toe daadwerkelijk gedaan met je kwaliteiten? (Aarde)

Met deze vragen op zak lopen we langs de verschillende elementen. Je ervaart jouw voorkeuren voor de elementen en je wordt uitgedaagd om na te denken over de vragen die bij de andere elementen horen. Op deze manier wordt het duidelijk welk element je nodig hebt om persoonlijk verder te kunnen groeien.

Middag programma:
In de ochtend heb je op een heel andere manier naar jouw kwaliteiten leren kijken. De middag zetten we in om hier nog concreter mee aan de slag te gaan. We vertalen met behulp van de STAR-methode jouw kwaliteiten naar de praktijk. Welke uitdagingen en allergieën horen bij jouw kwaliteiten? En weer leggen we de link naar de vier elementen. Wat gebeurt er bijvoorbeeld in interactie met collega’s met een voorkeur voor andere elementen? Een bijvoorbeeld aan water dat vuur dooft. Hoe kun je met jouw kennis van de elementen jouw samenwerking verbeteren?

Na afloop van de training heb je nog drie maanden toegang tot interessant materiaal via het LMS van de opleider.