Type opleiding
Klassikaal
Duur
2 dagdelen
Opslaan
Opslaan als favoriet Opgeslagen als favoriet
Aanmelden
Wachtkamer

Omschrijving

Alle geplande sessies of workshops, die moeten nu online. Maar hoe doe je dat? Hoe gebruik je daarvoor de online creative tool Miro? En wat het betekent het voor facilitators, om vanachter een beeldscherm een groep te begeleiden? Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat iedereen actief meedoet?

In onze Training Effectief Online Brainstormen leren we jouw hoe je online creatieve sessies kan begeleiden. Hierbij maken we gebruik van creative workspace Miro. We werken met groepen van maximaal 8 deelnemers, zodat er voldoende persoonlijke aandacht is.

De training bestaat uit drie stappen:

Stap 1: LEARN
In een 3-urige training leren we je alle ins en outs van het begeleiden van een online sessie. Door een aantal werkvormen te doen, oefenen we met de tool in de praktijk. Iedereen gaat dus zelf meteen aan de slag! We laten zien hoe je een online sessie opbouwt en showen de basics van hoe je dat in Miro doet. Ook geven we tussendoor steeds facilitator tips voor het begeleiden van een online interactieve sessie. Als deelnemer ontvang je deze tips achteraf in een handige checklist, zodat je bij sessies hierop terug kan vallen. Ook krijg je als deelnemer toegang tot Miro FAQ, waarin filmpjes en how-to's te vinden zijn.

Stap 2: DO
Na de eerste training begint het echte werk. Je gaat in duo's aan de slag met het maken van een (simpele) sessie met behulp van Miro. Dat kan een brainstorm zijn, maar ook andere type workshops (zoals Lean, Scrum, evaluatiesessies of teamvergaderingen). Wij kijken mee met ieders ontwerp en geven feedback en tips. Dat doen we zowel op de opbouw van het bord, alsook op de vertaling van de werkvormen naar een online variant.

Stap 3: MASTER
In deel drie van de training is het oefenen geblazen: deelnemers gaan kort in duo's een werkvorm begeleiden met de groep. Dat doen we in een tweede trainingssessie, wederom van 3 uur. Op die manier oefenen we in een veilige setting met het geven van instructies en het begeleiden van een groep online. Als deelnemers krijg je feedback, en natuurlijk is er alle ruimte voor vragen. Na deze sessie is de groep facilitators in staat om zelf online sessies te begeleiden!

Kosten
Voor KLIMMR leden bedraagt de training € 150,-.
Voor niet KLIMMR leden bedraagt de training € 325,-

Trainer: Esther van de Storm
Opleidingskosten
€ 150,-
Incompany training

Op zoek naar een op maat gemaakte training voor jouw organisatie of team? Vraag dan de incompany training aan.

Aanvragen
Wachtkamer

Geen geschikte datum of locatie? Schrijf je in voor de wachtkamer. Dan houden we je op de hoogte van de nieuwe planning.

Inschrijven

Vragen?

Bel of mail ons gerust.

info@watdoejijmorgen.nl
088 - 2032832