Opslaan
Opslaan als favoriet Opgeslagen als favoriet

Omschrijving

Krapte op de arbeidsmarkt? Wie worstelt er niet mee?

Denk aan de afdeling financiën (b.v. grootboekadministrateurs, controllers) of de afdeling vastgoed (mutatie opzichters, medewerkers planmatig onderhoud) waar nu al een tekort aan medewerkers ontstaat.

Ondanks alle kansen en mogelijkheden weten jongeren de corporatiesector nog onvoldoende te vinden. Eén van de oplossingen is al zo vroeg mogelijk beginnen om hen te interesseren voor onze sector, corporatie of afdeling. En dat kan via stages.

In deze arbeidsmarkt is het een bedrijfseconomische noodzaak om een goed leerbedrijf te zijn voor stagiairs. Werken met stagiaires is de beste manier om jong talent te werven, te boeien, te binden en te behouden. Nog niet iedere organisatie benut die kans. Vanuit KLIMMR willen we hierin gezamenlijk optrekken om de sector in de spotlights te zetten.

Daarom organiseert KLIMMR de workshop Stagesprint. Onder leiding van stage- expert Maarten Brand hebben de deelnemende bedrijven in 2 uur in kaart waar de belangrijkste kansen liggen om het aanbod aan studenten te verbeteren. Ook liggen er minimaal 3 concrete, actiegerichte experimenten met een taakverdeling. Uitgangspunt hierbij is dat de eerste stap van ieder experiment binnen twee weken afgerond kan zijn.

Doelgroep
Leidinggevenden die de krapte van de arbeidsmarkt op hun afdeling ervaren of voorzien voor de nabije toekomst, HR adviseurs, medewerkers die stagiairs begeleiden.

De workshop vindt plaats op 16 juni bij Woningstichting Leusden van 14.00 - 17.00 uur met aansluitend een borrel.

Trainer
Maarten Brand.

Maarten Brand is Nederlands bekendste stage-expert en veelgevraagd spreker en trainer. Tijdens zijn lezingen en trainingen laat Maarten de kansen zien van stages op het gebied van employer branding, recruitment, onboarding en talentontwikkeling.

Maarten schreef het allereerste managementboek over stages, Het Grote Stageboek voor Werkgevers dat prompt werd genomineerd als managementboek van het jaar.

Ook schreef hij het eerste boek over stagebegeleiding op afstand:”Met Afstand het Beste Stagebedrijf”. Hierin geeft hij heel praktische tips en adviezen om ook van stages op afstand een groot succes te maken.

Opleidingskosten
€ 0,-
Incompany training

Op zoek naar een op maat gemaakte training voor jouw organisatie of team? Vraag dan de incompany training aan.

Aanvragen

Vragen?

Bel of mail ons gerust.

info@watdoejijmorgen.nl
088 - 2032832