Tijdens deze leergang ga je aan de slag met de tactische schakelingen tussen het management van vastgoed en de uitvoering van werkzaamheden in woningen.

Opleidingskosten
€ 3.395,-
Data, locatie en aanmelden
Data, locatie en aanmelden

Omschrijving

Steeds meer corporaties vinden nieuwe manieren om onderhoud aan woningen in te vullen, bijvoorbeeld door het volledig uit te besteden. Dit vraagt om een hogere mate van regie, waarbij ook andere competenties worden gevraagd van de vastgoedregisseur. Tijdens deze leergang ga je aan de slag met de tactische schakelingen tussen het management van vastgoed en de uitvoering van werkzaamheden in woningen. De belangrijkste uitgangspunten zijn als volgt en vormen de rode draad van de leergang:
  • Professioneel opdrachtgeverschap
  • Sturen op risico’s
  • Juiste afwegingen maken tussen klanttevredenheid, kwaliteit en geld

Resultaat

  • Je hebt inzicht in de actualiteiten. ontwikkelingen en innovatie in vastgoedbeheer en -onderhoud
  • Je hebt inzicht in het vak van vastgoedregisseur
  • Je begrijpt de strategische kaders waarop je gestuurd wordt
  • Je weet hoe je stevig in je rol richting de aannemers / het onderhoudsbedrijf kunt staan.
  • Je hebt het diploma vastgoedregisseur
Doelgroep
Projectmanagers, projectleiders, opzichters, vastgoedbeheerders, medewerkers bedrijfsbureau, vastgoedregisseurs, assetmanagers en vastgoedmanagers die zich willen verdiepen in moderne manieren van onderhoud van vastgoed, en sterker willen worden in hun samenwerking met (interne) aannemers.

Doel van deze opleiding

Naast de drie uitgangspunten in de inleiding gaan we ook aan de slag met het geven van feedback en het durven loslaten , twee belangrijke competenties binnen deze functie. Het programma ziet er als volgt uit:

Dag 1 - Actualiteiten vastgoedbeheer corporaties
Dag 2 - Vastgoedsturing en Assetmanagement
Dag 3 - Samenwerken met partners: Interne organisatie
Dag 4 - Delegeren en aanspreken
Dag 5 - Ketensamenwerking
Dag 6 - Onderhoud, proces- en risicomanagement

Afronding met praktijkopdracht
Je sluit de leergang af met een praktijkopdracht waarin je een plan van aanpak, werkwijze en (voorlopige) conclusies op het gebied van vastgoedregie schrijft. De praktijkopdracht wordt afgerond binnen twee maanden na de leergang en na de beoordeling hiervan presenteer je deze. In totaal ben je ongeveer 40 uur bezig met voorbereidingen en opdrachten naast de trainingsdagen.

Werkwijze
Voorafgaand aan de leergang heb je een intakegesprek. Hierin wordt de uitslag van de test en je intakeformulier besproken. Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van 3 competenties: delegeren, aanspreken en reflecteren. Tijdens de trainingsdag ‘Delegeren en aanspreken’ en de 3 coachingsuren ga je gericht aan de slag met de ontwikkeling van deze competenties