Type opleiding
Online
Duur
4 uur
Opslaan
Opslaan als favoriet Opgeslagen als favoriet
Aanmelden
Wachtkamer

Omschrijving

In vier online “Brainblocks” van 60 minuten nemen we je mee op een reis door het brein van medewerkers in diverse leeftijdscategorieën.
Wat maakt dat medewerkers in diverse leeftijden floreren in hun werk, groeien en ontwikkelen? Zonder de verschillende leeftijden ‘in een eng hokje’ te plaatsen zijn er verschillen.

Tijdens deze brainblocks reiken we je waardevolle achtergrondinformatie en de handvaten aan om deze kennis direct als leidinggevende, manager, teamleider of projectleider toe te passen. Kortom: Vier prikkelende brainblocks met inzichten en praktische tips, op een ‘bedje’ van breinkennis.

1. Leidinggeven over de generaties heen, de ongekende maakbaarheid van het brein Het brein van je medewerkers... veel leidinggevenden of projectleiders zouden er maar al te graag eens een kijkje in nemen. Hoe kan het bijvoorbeeld dat die ene medewerker toch maar niet mee kan komen in die verandering? In deze kennismakingsworkshop geven we je een ‘inkijkje’ in het brein van medewerkers (en dat van jezelf). Basiskennis over de gebruiksaanwijzing van het brein en de ongekende mogelijkheden. We leggen ook de basis als het gaat om het brein in verschillende leeftijdscategorieën. Enerzijds helpen inzichten in de verschillende generaties, anderzijds helpt het om te weten dat de hardware van mensen (ons brein) niet zo heel snel verandert.

2. Leidinggeven aan jonge werknemers: “Joh! Hoe dan?” “ Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan..”.Hoe werkt het brein van jongere werknemers eigenlijk? In dit brainblock krijg je een uniek kijkje in (de ontwikkeling) van het brein van jongere medewerkers. Je ontdekt hoe je de werking van hun brein positief kunt ‘sturen’. Je krijgt inzicht in de wijze waarop jongere medewerkers over hun eigen ontwikkelbaarheid denken en krijgt concrete handvatten om dit positief te beïnvloeden. Je leert op welke manier je aan de dopamine ofwel motivatiekraan in het brein van een jongere medewerker kan draaien.

3. Leidinggeven aan ‘de middengeneratie’: De medewerkers in de ‘middengeneratie’ hebben mooie eerste stappen gezet. Eerste stappen kunnen leiden tot eerste overtuigingen over mogelijkheden en onmogelijkheden als het gaat om eigen kunnen. Deze mindset, deze set aan overtuigingen kan doorontwikkeling versterken of juist stagneren. Tijdens dit brainblock leer je overtuigingen te herkennen en hier adequaat op te anticiperen waardoor je de doorontwikkeling een boost kan geven. Daarnaast zoomen we in op het thema focus, het jongleren met een hoop ballen in de lucht is voor deze groep vaak een actueel thema. Hoe kun je vanuit je rol medewerkers hier goed in begeleiden en hun veerkracht faciliteren en versterken? Hoe zorg je ervoor dat ze focus houden, een brokkelbrein voorkomen om met plezier te kunnen presteren? Je leert het tijdens dit brainblock!

4. Leidinggeven aan oudere werknemers: “De kansen van verzilvering” Je krijgt een nieuwe, frisse ‘breinbril’ opgezet die helpt om eens op een andere wijze naar je de manier van aansturen van oudere medewerkers te kijken. Je krijgt de gebruiksaanwijzing van het 50+ brein aangereikt waardoor je handvatten krijgt om juist de breinpower en mindset te prikkelen en mensen makkelijker ‘in de duurzame inzetbaarheidsstand houdt. Ook krijg je inzicht in breinmechanismen, waarom ons brein gek is om gewoontes en hoe je gewoontepatronen (“Dat doen we al jaren zo...”) kan doorbreken richting een nieuwe veerkrachtige houding.

Doel van deze opleiding

Praktisch: 

 Voorafgaand aan de training ontvang je de link voor deelname 

Padlet: 

De 4 brainblocks worden ondersteund met een online leeromgeving (padlet). Voorafgaand aan elk brainblock ontvang je een inspirerende voorbereidingsopdracht die de nieuwsgierigheid prikkelt en het geleerde als het ware ‘in de grondverf zet’. Daarnaast ontvang je via de leeromgeving inspirerend leermateriaal zodat je jezelf nog meer kunt versterken in deze materie.

Kosten

Onderdeel Prijs
Trainingsprijs inclusief BTW € 395,-
Opleidingskosten
€ 395,-
Incompany training

Op zoek naar een op maat gemaakte training voor jouw organisatie of team? Vraag dan de incompany training aan.

Aanvragen
Wachtkamer

Geen geschikte datum of locatie? Schrijf je in voor de wachtkamer. Dan houden we je op de hoogte van de nieuwe planning.

Inschrijven

Vragen?

Bel of mail ons gerust.

info@watdoejijmorgen.nl
088 - 2032832