Type opleiding
Klassikaal
Duur
2 sessies van 2 uur
Opslaan
Opslaan als favoriet Opgeslagen als favoriet
Aanmelden
Wachtkamer

Omschrijving

Een belangrijke optie voor de verduurzaming van de woningbouw is warmtewinning uit de omgeving: energie uit water, bodem en lucht. Deze cursus, voor woningcorporaties en gemeenten, gaat in op de verschillende vormen van omgevingswarmte. Hoe kun je deze duurzame warmtebronnen gebruiken in de praktijk? En wat zijn de aandachtspunten voor woningcorporaties en gemeenten die er bijvoorbeeld warmtenetten mee willen realiseren?

Resultaat
Na afloop van de cursus heb je inzicht in de mogelijkheden en randvoorwaarden voor toepassing van aquathermie, geothermie en restwarmte voor verduurzaming van de woningbouw. Je weet welke rol de gemeente en andere partijen kunnen betekenen in dit proces. 

Extra bijzonderheden
De modules zijn te volgen op een PC, laptop of tablet, ongeacht besturingssysteem. Je neemt vanuit jouw locatie deel met behulp van een videoconferentie platform, bijvoorbeeld Zoom. De interactieve onderdelen tussen cursusleider en deelnemers worden mogelijk gemaakt door een combinatie van de software in het smartboard van de Kennisstudio en een internetbrowser bij de deelnemer. De sessies worden opgenomen en exclusief voor deelnemers beschikbaar gesteld via YouTube. Deelnemers kunnen de module tot 12 maanden na het volgen ervan online terugkijken.

Doel van deze opleiding

Inhoud
Sessie 1
  • Wat is omgevingswarmte en welke opties zijn er?
  • Toepassing verschillende opties gebruik omgevingswarmte
Sessie 2
  • Randvoorwaarden voor toepassing omgevingswarmte
  • Betrokken partijen bij realiseren van een project
  • Samenwerking gemeenten en corporaties: hoe pak je dat aan?
Werkwijze
De cursus bestaat uit 2 online sessies van twee uur per keer (totaal 4 uur) vanuit de Kennisstudio van de opleider. Dit is niet zomaar een online training, de sessies benaderen zoveel mogelijk de dynamiek van een fysieke cursus. Met een cursusleider die voor een digitaal bord de presentatie geeft, die tegelijk alle deelnemers groot in beeld heeft én een co-host die onder andere de chat in de gaten houdt.
Een sessie is als volgt opgebouwd: 50 minuten presentatie cursusmateriaal, inclusief ruimte voor vragen. Daarna 20 minuten pauze (en waar nodig meer tijd voor vragen) en aansluitend 50 minuten presentatie cursusmateriaal. Eigen studietijd voor het lezen van aangeleverde artikelen en literatuur bedraagt maximaal ca. 4 uur.

Doelgroep
Medewerkers van gemeenten en woningcorporaties die (dagelijks) betrokken zijn bij de verduurzaming van de woningbouw. Enige basiskennis van de duurzame warmteopties is wel een vereiste. Mis je deze, volg dan eerst de Basistraining: Woningbouw & duurzame warmte.

Kosten

Onderdeel Prijs
Training € 550,-

Toelichting op arrangementskosten

Opleidingskosten
€ 550,-
Incompany training

Op zoek naar een op maat gemaakte training voor jouw organisatie of team? Vraag dan de incompany training aan.

Aanvragen
Wachtkamer

Geen geschikte datum of locatie? Schrijf je in voor de wachtkamer. Dan houden we je op de hoogte van de nieuwe planning.

Inschrijven

Vragen?

Bel of mail ons gerust.

info@watdoejijmorgen.nl
088 - 2032832