Type opleiding
E-learning
Duur
2 x 2 uur
Opslaan
Opslaan als favoriet Opgeslagen als favoriet

Omschrijving

In drie weken tijd gingen we van “live” communicatie naar een scherm vol gezichten. En toch wil je ook nu écht in contact blijven. Met bewoners, leveranciers, zorginstanties én elkaar. Je wilt nog steeds inspireren, uitleggen, in gang zetten of misschien wel geruststellen. Moet je als Medewerker Leefbaarheid communiceren dat een langverwacht project is uitgesteld? Is het aan jou als vakman om te vertellen dat een geplande reparatie nu niet kan worden uitgevoerd? Of is het aan jou om bewoners te blijven attenderen op geldende richtlijnen? Wil je als leidinggevende je team in actie krijgen en houden? Of heb je misschien een goed idee dat je juist aan jouw leidinggevende wilt presenteren? Face-to-face of online. Geef de ander een reden om naar je te luisteren én om in actie te komen. Ga op zoek naar het verhaal dat je helpt jouw boodschap succesvol te delen.

In deze ONLINE training (2 x 2 uur) leer je hoe je méér dan je boodschap overbrengt. Niet alleen face-to-face, maar ook wanneer communicatie online verloopt.

Storytelling kun je leren!

Resultaten
Na het volgen van deze training:

 • Weet je waarom Storytelling altijd werkt.
 • Ken en herken je de belangrijkste leer- en beslisstijlen van de ander.
 • Weet je hoe en waar je jouw verhalen kunt vinden.
 • Ken je de opbouw van een verhaal en kun je die steeds opnieuw gebruiken.
 • Ken je de belangrijkste verteltechnieken en weet die toe te passen.
 • Ben je in staat niet alleen face-to-face, maar ook online de aandacht vast te houden en boeiend te communiceren.
 • Heb je genoten van 2 inspirerende sessies en heb je zin ermee aan de slag te gaan.
 • En...heb je een verhaal dat je de volgende dag direct (online) kunt gebruiken

Doelgroep
Deze online training is geschikt voor iedereen die iets in gang wil zetten, van vakmannen tot aan de Algemeen Directeur.

De trainer
De trainer heeft veel ervaring in het trainen van corporatiemedewerkers. Het voorbije jaar heeft hij verschillende trainingen verzorgd binnen aangesloten corporaties. Dat maakt dat hij goed bekend is met jullie dagelijkse werkelijkheid en op ieder niveau kan inhaken op dat wat er speelt en leeft.

Doel van deze opleiding

Programma

De trainer neemt je eerst mee in de dynamiek van Storytelling. Waarom het werkt, hoe het werkt en wat je er allemaal mee kunt? Natuurlijk staan we stil bij de verschillen tussen face-to-face en online.Daarna gaan we snel aan de slag met het uitwerken van jouw eigen verhalen die passen bij jouw organisatie en huidige werksituatie. Verhalen die je de volgende dag direct kunt gebruiken. Of dat nu face-to-face is of online. Interactief en praktijkgericht!

Onderwerpen die in ieder geval aan de orde komen:

 • De dynamiek van Storytelling
 • Face-to-face versus online
 • Leer- en beslisstijlen van klanten. Wie is mijn publiek?
 • Wat wil je bereiken?
 • Wat is je (kern)boodschap?
 • Vinden van het juiste verhaal
 • Het strategisch inzetten van verhalen
 • Verhalen integreren in je (online) communicatie
 • De opbouw van een verhaal in 9 stappen
 • (Online) verteltechnieken

Werkwijze:

Nadat je bent meegenomen in de dynamiek van Storytelling, waarom het werkt, hoe het werkt en wat je er allemaal mee kunt, gaan we aan de slag met het uitwerken van jouw verhaal. Een verhaal, dat je de volgende dag direct kunt gebruiken. Interactief en praktijkgericht!Natuurlijk hebben we het over “technieken” maar dat doen we niet te lang. In deze training investeren we vooral in het “maken van het verschil.” Hoe overtuig je jouw team, hoe maak je verbinding en hoe breng je jouw boodschap over?

ONLINE

Deze training wordt ONLINE gegeven via het platform ZOOM. De training bestaat uit 2 trainingsmomenten van 2 uur met maximaal 6 deelnemers. Zo borgen we dat de training niet alleen interactief zal zijn, maar bovenal persoonlijk en praktijkgericht.Bovendien houden we tussen de trainingsmomenten een aantal dagen “vrij.” Zo houden we rekening met de “spanningsboog” én heb je alle ruimte om de lesstof te laten bezinken.

Planning

Datum Tijd Locatie Aanmelden
05-10-2022
09:30 - 11:30
Thuis
Aanmelden
08-11-2022
09:30 - 11:30
Thuis
Aanmelden
Datum, tijd & locatie
05-10-2022 09:30 - 11:30
Online - Thuis
Datum, tijd & locatie
08-11-2022 09:30 - 11:30
Online - Thuis

Kosten

Onderdeel Prijs
Training € 360,-
Opleidingskosten
€ 360,-
Incompany training

Op zoek naar een op maat gemaakte training voor jouw organisatie of team? Vraag dan de incompany training aan.

Aanvragen
Wachtkamer

Geen geschikte datum of locatie? Schrijf je in voor de wachtkamer. Dan houden we je op de hoogte van de nieuwe planning.

Inschrijven

Vragen?

Bel of mail ons gerust.

info@watdoejijmorgen.nl
088 - 2032832