Zet vol zelfvertrouwen een sterke presentatie neer volgens je persoonlijke presentatiestijl.

Opleidingskosten
€ 760,-
Data, locatie en aanmelden
Data, locatie en aanmelden

Omschrijving

De training Presenteren vanuit zelfvertrouwen is dynamisch en interactief. Leren door doen is het motto. Een korte uitleg en het vervolgens zelf ontdekken en ervaren. Je leert de do's en don'ts, je leert improviseren en je stem goed gebruiken. Je ontwikkelt zelfvertrouwen, vooral door veel te oefenen. In een kleine groep, veilig en stap voor stap. Vele kleine stappen op een dag. Zo bouwen we in twee dagen samen aan een grote stap.

Resultaten

  • Zekerheid over hoe het moet, presenteren.
  • Ervaring, in een veilige omgeving.
  • Uitgebreide feedback over uw presenteren.
  • Inzicht in de succesfactoren van presenteren.
  • Meer plezier in presenteren.
  • Een kist vol presentatievaardigheden.
  • Meer zelfvertrouwen.
  • Ervaring met improviseren.
  • Plezier en gevoel voor uw klank.
  • Ervaring met verschillende presentatietechnieken.

Vergeet niet een jas mee te nemen naar de training.

Doel van deze opleiding

Dag 1: Rust en voorbereiding

Werken aan rust in jezelf en in jouw presentatie. Het veilig en vertrouwd maken voor jezelf en voor je publiek. In de loop van de ochtend starten we met kleine presentaties vanuit eigen kwaliteit, met jouw stem, jouw lichaamstaal en jouw kennis en wijsheid. Je zelf goed horen, dan hoort de zaal je ook goed. Zonder PowerPoint, want als je het zonder kunt, dan kun je het ook mét. Ook leer je meteen hoe je een presentatie efficiënt en effectief voorbereidt.

Dag 2: Beweging & samenwerken met je publiek
Werken aan beweging in jouw presentatie, want uiteindelijk wil je jouw toehoorders ergens naar toe brengen. Samen op reis, samen in beweging komen. Praktische zaken als houding, lopen, rust, lichaamstaal, ademhaling, stemgebruik en presentatieopbouw worden uitgebreid geoefend. Je ontwikkelt vrijheid op een podium. En je leert effectieve ruimtelijke presentatietechnieken.

De middag richt zich op samenwerken met jouw publiek, want goed presenteren is samenwerken. We oefenen onder andere praktijksituaties als iemand voorstellen, een duo-presentatie en uiteraard alle vormen van interactie met de zaal.

Werkwijze
Door de speelse oefeningen, afgewisseld met gesprekken hierover, ontwikkel je nieuwe inzichten over communicatie en leer je spelenderwijs presenteren vanuit zelfvertrouwen.Tijdens de training is er alle ruimte voor interactie, evaluaties en aan de hand hiervan maatwerk. Tussen de trainingsdagen krijg je circa twee uur huiswerk. Na afloop van de training ontvang je een certificaat van deelname.