Type opleiding
Klassikaal
Duur
3 dagen
Opslaan
Opslaan als favoriet Opgeslagen als favoriet
Aanmelden
Wachtkamer

Omschrijving

"Tijdens een vergadering bij het adviesbureau waar ik als trainer werkte, deelde ik onbevangen mijn mening. Waarop een van de vennoten zei: "nee toch meiske, is dat jouw mening? Gelukkig ben je nog jong, je kan nog veel leren". In daarop volgende vergaderingen deed ik mijn mond niet meer open; ik werd een volger i.p.v. een leider. Mijn leidinggevende constateerde een tijdje later dat ik om mijzelf 'wikkels' had aangebracht, die ervoor zorgden dat ik niet meer zichtbaar was. Hij zei letterlijk: "Lidwien, we gaan hier niet in-gewikkeld doen, ik ga je begeleiden in jouw ont-wikkeling", en hij vroeg me weer ongeremd mijn mening te gaan geven, te gaan staan waar ik voor sta, leiderschap te tonen vanuit mijn visie en talenten. Hij nodigde me ook uit om hem feedback te geven als hij in de toekomst weer een dergelijk remmend effect op mij zou hebben. Wat heb ik veel geleerd van deze leider." Lidwien Eggermont (trainer)

In de Vernieuwingsagenda hebben we benoemd dat we de wendbaarheid en de veranderkracht van de sector, en daarmee van de corporaties willen vergroten. Dat begint bij jezelf, zo vinden Marinus Kempe (directeur-bestuurder De kernen), Yolanda Winkelhorst (directeur-bestuurder Ijsseldal Wonen) en Johannes Osinga (directeur FLOW). Als deelnemers van de Coalitie Bedrijfsvoering en veranderkracht, slaan zij de handen ineen en ontwikkelden een training speciaal voor managementteams van corporaties. De Coalitie Verbeteren van Bedrijfsvoering en Veranderkracht, organiseert ter ondersteuning van de corporaties training "Koers houden in veranderende tijden".

Waarom deze training?
De wereld, de maatschappij, corporaties en haar mensen: alles pulseert, ademt en beweegt voortdurend. Om in een dergelijk veld effectief leiding te kunnen geven moet je als leider zelf ook wendbaar zijn. Je moet adequaat kunnen inspelen op de continu veranderende behoeften van stakeholders. En tegelijkertijd in afstemming met je collega-MT-leden koers houden. Hoe doe je dat? Hoe blijf je trouw aan jouw visie en persoonlijke waarden en stimuleer je van daaruit continue ontwikkeling? Tijdens de training ervaar je wat ontwikkelen voor jou persoonlijk betekent en hoe jij betekenisvol jezelf en anderen kan ontwikkelen. Na afloop kun je vanuit de ervaring jouw medewerkers begeleiden bij hun ontwikkeling.

Resultaat
Na het volgen van de training:

  • Beschik je over een helder kompas voor jouw leiderschap. Dat helpt je om in de toekomst trouw te blijven aan wie je bent en waar jij voor staat. En dat helpt je bij het koers uitzetten.
  • Staat het team steviger. Door het uitwisselen van persoonlijke ervaringen, obstakels en inzichten, creëren we verbinding. De individuele kompassen worden vertaald naar een collectief kompas met concrete doelen en een actieplan.
  • Zetten jullie gezamenlijk de eerste zichtbare stappen in de richting van de gewenste organisatieontwikkeling.

Doelgroep
Voor directeur-bestuurders en MT's van woningbouwcorporaties die avontuurlijk zijn ingesteld en nieuwsgierig zijn en lef hebben om een traject als deze aan te gaan.

Wie is de trainer?
Lidwien Eggermont (1963), is als leiderschapsconsulent en -trainer ruim 25 jaar werkzaam voor corporaties. Met een warm hart en een helder hoofd helpt ze organisaties om zowel hun business als hun mensen ontwikkelen. Zij gebruikt werkvormen die het denken, voelen en doen combineren.

Doel van deze opleiding

Wat gaan we doen?
Intakegesprekken met alle MT-leden
We vergroten de effectiviteit van de training door aan te sluiten bij de dagelijkse actualiteit van de deelnemende corporatie. De trainer nodigt de MT-leden uit deze in te brengen bij de gesprekken en hun do's en dont's voor de training aan te geven. Op basis van deze informatie ontwerpt de trainer het programma op maat.

De training is een leiderschapsjourney die bestaat uit 5 stappen:

  1. Waar sta ik voor als leider? Wat is mijn leiderschapskompas?
  2. Wat is mijn visie op de nodige verandering in de organisatie?
  3. Wie zijn mijn reisgenoten, mijn collega's van het MT?
  4. Hoe gaan we gezamenlijk de verandering vorm geven?
  5. Wat zijn onze eerste 'next steps', resulterend in een actieplan?

Driedaagse training op een externe locatie
We starten met een gezamenlijke lunch, waarbij we aan de hand van een uitdagende opdracht het reisgezelschap beter leren kennen. Aansluiten doorlopen we de 5 stappen, om op de derde dag rond 17.00 uur te eindigen. Indien gewenst knippen we deze driedaagse op in 2 delen: 1 startdag en 2 vervolgdagen.

Terugkomdag
Zes weken na afloop van de training organiseren we een terugkomdag. Deze fungeert enerzijds als 'stok achter de deur' voor het actieplan en anderzijds is er ruimte om te verdiepen, te verfijnen en aan te scherpen.

Kosten

Onderdeel Prijs
Training € 2.500,-
Opleidingskosten
€ 2.500,-
Incompany training

Op zoek naar een op maat gemaakte training voor jouw organisatie of team? Vraag dan de incompany training aan.

Aanvragen
Wachtkamer

Geen geschikte datum of locatie? Schrijf je in voor de wachtkamer. Dan houden we je op de hoogte van de nieuwe planning.

Inschrijven

Vragen?

Bel of mail ons gerust.

info@watdoejijmorgen.nl
088 - 2032832