Type opleiding
Klassikaal
Duur
6 dagen
Opslaan
Opslaan als favoriet Opgeslagen als favoriet
Aanmelden
Wachtkamer

Omschrijving

Resultaat
Na het volgen van dit traject kun je regie pakken op de samenwerking in de energietransitie en vanuit je eigen waarden het proces en de stakeholders managen.

Doelgroep
Dit traject is relevant voor de medewerkers van woningcorporaties die verantwoordelijk zijn of worden voor het implementeren en uitvoeren van de energietransitie.

Extra bijzonderheden
Iedere training van dit traject bevat een korte voorbereidende opdracht. Na afloop van iedere training stel je een klein experiment op, waarmee je aan de slag kunt gaan in de tussenliggende periode. Alle benodigde materialen voor de training zijn aanwezig op de trainingslocatie. Indien er voor een training speciaal materiaal meegenomen moet worden zal dit tijdig gecommuniceerd worden.

Doel van deze opleiding

Dag 1: Kick-off: waarden en kwaliteiten
In deze kick-off nemen we je mee in de opzet van het programma, maak je kennis met de andere deelnemers en krijg je inzicht in jouw Looped Learning Mindset. Verder wordt er gereflecteerd op wat je nu echt belangrijk vindt; wat zijn jouw persoonlijke en professionele waarden? Ook krijg je inzicht in de invloed van jouw unieke kwaliteiten en valkuilen op het samenwerken met anderen.

Dag 2: Effectieve communicatie
De bron van samenwerken zit in de manier waarop mensen met elkaar communiceren. De communicatie met gemeente, bewoners en andere corporaties staat op deze dag centraal. Je krijgt inzicht in jouw manier van communiceren en het effect hiervan op de ander. Dit doen we door te kijken naar de context met wie je communiceert en daar passen we onze oefeningen op aan. Tot slot kun je na de training effectief feedback ontvangen en geven. De basis van iedere vorm van samenwerking wordt in deze training gelegd.

Dag 3: Managen van relaties
In de energietransitie heb je als professional met veel diverse partijen te maken. Je relatie met deze partijen kan van essentieel belang zijn in een succesvolle energietransitie. In deze training krijg je inzichten in welke partijen dit zijn en hoe je deze het best kunt aansturen. Je leert effectief en open te communiceren met jouw stakeholders en krijgt inzicht in hoe klantgericht jij al werkt. Je krijgt vaardigheden betreffende het in standhouden van langdurige (klant)relaties en je leert langdurige relaties te managen met vertrouwen en integriteit.

Dag 4: Overtuigen & beïnvloeden
In de training Managen van Relaties (dag 3) heb je je stakeholders in kaart gebracht. De partijen om de energietransitie voor elkaar te krijgen staan niet altijd op één lijn. Samenwerken gaat niet altijd vanzelf. Hoe krijg je iedereen mee om jouw doelen te behalen? Deze training leert je met respect voor de ander dat doel te behalen. Je leert over verschillende beïnvloedingstechnieken en het belang van een win-win situatie creëren. Ook krijg je inzicht in hoe jij anderen kunt meekrijgen in het gezamenlijke doel en hoe jij regie houdt over dit proces.

Dag 5: Conflicthantering
Samenwerken met verschillende partijen gaat niet altijd zonder slag of stoot. Maar wanneer is dat dan een conflict? En hoe zorg jij ervoor dat iedereen aan boord blijft om de energietransitie voor elkaar te krijgen? In deze training krijg je inzicht in verschillende belangen en persoonlijke stijlen bij conflicten. Jij leert rationeel en respectvol te handelen in conflictsituaties en hier met een open perspectief naar te kijken. Je kunt conflicten bespreekbaar maken en er effectief mee omgaan (met behoud van de relatie!).

Dag 6: Samenwerken met energie: Het spel
Op deze laatste trainingsdag krijg je inzicht in effectieve samenwerking middels verschillende spelvormen. Je krijgt diverse uitdagingen voorgeschoteld waarin je samenwerkings-skills op de proef worden gesteld. Middels reflectie, feedback en theorie kun je de opgedane kennis inzetten voor de complexe samenwerking binnen de energietransitie. Alles van het leertraject wordt op deze dag samengepakt en afgesloten.

Coaching
Gedurende de leergang krijg je twee coachingsgesprekken.

Kosten

Onderdeel Prijs
Trainingsprijs exclusief BTW € 3.975,-
Opleidingskosten
€ 3.975,-
Incompany training

Op zoek naar een op maat gemaakte training voor jouw organisatie of team? Vraag dan de incompany training aan.

Aanvragen
Wachtkamer

Geen geschikte datum of locatie? Schrijf je in voor de wachtkamer. Dan houden we je op de hoogte van de nieuwe planning.

Inschrijven

Vragen?

Bel of mail ons gerust.

info@watdoejijmorgen.nl
088 - 2032832