Duur
1 uur
Opslaan
Opslaan als favoriet Opgeslagen als favoriet

Omschrijving

Wil je deze webinar terugkijken?Klik dan hier!i.p.v. op de inschrijfknop.

Corporatiemedewerkers zijn momenteel steeds meer aan het samenwerken met bewoners en dat is soms best ingewikkeld.De manier waarop je als corporatie wil samenwerken, past niet altijd goed bij bewoners.Jennefer Verbeek is social designer en heeft onderzoek gedaan naar manieren om samen te werken met bewoners op een manier die voor corporatiemedewerkers en bewoners prettig is.

In dit webinar vertelt ze over de verschillen en de manieren waarop je effectief kunt samenwerken. Naast theorie, komen ook voorbeelden uit de praktijk aan bod. Bovendien staat ze stil bij de impact van de Coronapandemie en de effecten daarvan.

Voor wie is dit webinar?
Dit webinar is bedoeld voor medewerkers van corporaties die er profijt van hebben meer te leren over de situatie en leefwereld van de bewoners en hoe ze goed met hen in contact kunnen komen en samen kunnen werken. Zoals medewerkers sociaal beheer, projectleiderswijken en beleid, wijkconsulenten, adviseurs leefomgeving, wijkmanagers en gebiedsregisseurs.Mensen met deze functies zijn ook betrokken geweest de totstandkoming van dit onderzoek.

Over Jennefer
Jennefer Verbeek begon haar loopbaan als jongerenwerker, waarna ze zich richtte op het organiseren van projecten op het snijvlak van welzijn en cultuur. Met haar bureau Jennig ontwikkelde ze projecten met verschillende doelgroepen: jongeren, ouderen, mensen met een migratie-achtergrond, mensen in allerlei verschillende wijken van Rotterdam, Dordrecht, Den Haag en Leiden.In de afgelopen 5 jaar heeft ze zich ontwikkeld van ontmoetingsmaker binnen de kunst en cultuur naar social designer.Jennefer onderzocht tijdens haar Social Design Master hoe professionals uit de publieke sector goed kunnen samenwerken met bewoners aan stadsverbeteringen. Nu begeleidt zij professionals en bewoners bij projecten die zijn gericht op het verbeteren van de stad.

Doel van deze opleiding

Wat is het doel van dit webinar?
In dit webinar leer je hoe je mensen vroeg in het proces betrekt bij het ontwikkelen van plannen en ideeën, op een manier die niet alleen bij professionals, maar ook bij bewoners past.

Wat wordt er in dit webinar behandeld?

  • Waarom verloopt de samenwerking tussen corporatie en bewoners niet altijd even vlotjes?
  • Welke problemen kom je tegen? En wat is het effect van de coronapandemie?
  • Welke methodes worden er veel ingezet?
  • Welke vernieuwende methode zou je kunnen inzetten?
  • Wat helpt professionals een prettige werkrelatie met bewoners op te bouwen, waardoor veel stress en problemen kunnen worden voorkomen?
Opleidingskosten
€ 0,-
Incompany training

Op zoek naar een op maat gemaakte training voor jouw organisatie of team? Vraag dan de incompany training aan.

Aanvragen

Vragen?

Bel of mail ons gerust.

info@watdoejijmorgen.nl
088 - 2032832