Wat houdt de aansprakelijkheidswetgeving in en hoe werkt dit in de praktijk?

Opleidingskosten
€ 575,-
Data, locatie en aanmelden
Data, locatie en aanmelden

Omschrijving

Terwijl de verantwoordelijkheid vanuit je zorgplicht als bestuurder, manager of opdrachtgever voor bewoners, passanten, beheerders en onderhoudsmedewerkers alleen maar toeneemt, heb je – zo lijkt het – er steeds minder grip op.

Tijdens deze workshop neemt een jurist je mee in aansprakelijkheidswetgeving. Daarnaast behandel je met je mede-workshopdeelnemers diverse cases uit de praktijk. Onder leiding van de dagvoorzitter, begeleid door de jurist.

Daarbij gaat het niet alleen om jouw zorgplicht ten aanzien van bewoners. Ook is er aandacht voor je verantwoordelijkheid, daar waar het gaat om veilige werkomstandigheden voor externen. Mensen die werkzaamheden in en aan uw gebouw(en) verrichten. Dakdekkers, glazenwassers, voegers, neonreclamespecialisten, liftmonteurs, gevelreinigers, telecommonteurs, zonweringspecialisten…Je weet wel dát ze er regelmatig zijn, maar wáár werken ze en hóé veilig werken ze?

Doel van deze opleiding

  • Juridische achtergronden
  • Afbakening verantwoordelijkheid
  • Maatregelen om aansprakelijkheid en negatieve publiciteit te voorkomen/reduceren
  • Jurisprudentie
Werkwijze
De workshop geeft je inzicht in wat wettelijk is geregeld en welke maatregelen je aanvullend kunt nemen. Dit alles met het doel om je organisatieverantwoordelijkheid en –aansprakelijkheid tot een acceptabel niveau terug te brengen. Aanvullend kijken we ook naar de veroordeling die vanuit (social)media direct al kan plaatsvinden en hoe je in dat geval het beste kunt reageren. De workshop wordt geleid door een dagvoorzitter van het Liftinstituut. het juridische kader wordt door een jurist van Advocatenkantoor Boekel verzorgd. Afwisselend krijgt u theorie, voert u discussies aan de hand van stellingen en gaat u zelf aan de slag met een praktijkvoorbeeld.