Type opleiding
Klassikaal
Duur
1 dag
Opslaan
Opslaan als favoriet Opgeslagen als favoriet

Omschrijving

Hoe maak je een complex project inzichtelijk? Voor jezelf en voor anderen? En hoe neem je mensen mee in het proces? Als je visueel werkt is het makkelijker om mensen te betrekken. Je kijkt samen vooruit en brengt in kaart wat nodig is.

De vaardigheden om visueel te werken heb je al in huis. Tijdens deze training leer je om ze toe te passen. Zo kom je snel tot de kern en begrijpen je collega’s beter wat je bedoelt.

Resultaat
Na de training heb je inzicht in de meerwaarde van visueel denken en kun je dit toepassen in je eigen werk. Je kunt je gedachten op papier zetten in de vorm van vormen, symbolen en steekwoorden om zo tot de kern van je verhaal komen. Ook leer je hoe je visueel denken kunt toepassen in de samenwerking met collega’s.

Doelgroep
Deze training is voor mensen die samen met anderen werken aan complexe vraagstukken. Bijvoorbeeld als beleidsmedewerker, adviseur of projectleider. Of als procesbegeleider in een verandertraject.

Je hoeft niet goed te kunnen tekenen.

Doel van deze opleiding

Je leert op een nieuwe manier te werken aan complexe vraagstukken. Je komt tot de kern en je maakt gesprekken effectiever. Door zaken uit te tekenen krijg je scherp wat nodig is. En je kunt lastige puzzels samen met collega's in kaart brengen.
De vaardigheden om visueel te denken heb je al in huis. Het programma is erop gericht om een manier van visueel werken te ontwikkelen die bij jou past - zodat je daar makkelijk zelf verder mee aan de slag kunt.
Tijdens de training leer je een nieuwe manier van tekenen - met een paar trucs om snel iets op papier te zetten. Je krijgt inzicht in hoe je visuele brein werkt en je ervaart de kracht ervan. Je leert de verschillende onderdelen van visuele taal - en hoe je daarmee tot de kern komt van het onderwerp waar je mee bezig bent. Uiteindelijk maak je een plaat die je met je collega's kunt bespreken. En je ontwikkelt een visuele template om samen met anderen een vraagstuk in kaart te brengen.
Ook leer je hoe je visueel kunt werken tijdens de verschillende fasen van een project. Van het in kaart brengen van een vraagstuk, tot het visualiseren van het doel en het samen uitwerken van de weg ernaartoe.
Werkwijze
De training bestaat uit:
  • 1 live bijeenkomst van 1 dagdeel
  • Een huiswerkopdracht tussendoor
  • Een 1-op-1 visuele sparringsessie van een half uur met de trainer
  • 1 online bijeenkomsten van 2 uur
  • Een huiswerkopdracht tussendoor
Tijdens de eerste live bijeenkomst leer je de basis van visueel werken en krijg je inzicht in werking van je visuele brein. In de online bijeenkomst gaan we in op hoe je je nieuwe vaardigheden kunt gebruiken in de samenwerking met je collega's.
Tussen de twee bijeenkomsten zit een periode van 2 weken. Daarin werk je aan een huiswerkopdracht. Die bespreek je tijdens een visuele sparring sessie met de trainer.
Daarin krijg je feedback op je werk en kijkt de trainer met je mee hoe je jouw visuele denkproces stroomlijnt. Zodat je effectief complexe onderwerpen beet kunt pakken - én er plezier aan beleeft.
We werken in kleine groepen van 4-8 personen. De training is interactief en visueel: De trainer tekent bij alle uitleg live op een digitaal scherm. Je krijgt tips hoe je het jezelf makkelijk maakt om live te tekenen tijdens een bespreking. We wisselen voortdurend af tussen theorie en toepassing met veel tekenopdrachten en feedback.
Deze training is ook 1-op-1 in een online traject mogelijk, of voor 2-3 personen. Neem daarvoor contact op met de Corporatie Academie.

Kosten

Onderdeel Prijs
Training € 645,-
Documentatie € 55,-

Toelichting op arrangementskosten

Ervaringen

8.5
(2)
Opleidingskosten
€ 645,-
Ervaringsscore
8.5
(2)
“Het is een hele toegankelijke en fijne training en helpt je echt heel erg in je dagelijkse werk, direct toepasbaar!”
Medewerker SSH
Incompany training

Op zoek naar een op maat gemaakte training voor jouw organisatie of team? Vraag dan de incompany training aan.

Aanvragen
Wachtkamer

Geen geschikte datum of locatie? Schrijf je in voor de wachtkamer. Dan houden we je op de hoogte van de nieuwe planning.

Inschrijven

Vragen?

Bel of mail ons gerust.

info@watdoejijmorgen.nl
088 - 2032832