Type opleiding
Klassikaal
Duur
1 dag
Opslaan
Opslaan als favoriet Opgeslagen als favoriet

Omschrijving

Hoe maak je een complex project inzichtelijk? En hoe neem je mensen mee in het proces? Je leert op een visuele manier vraagstukken te analyseren met behulp van concept mapping en tekenen. In een concept map zet je thema's en de relaties daartussen op papier. Daarnaast leer je eenvoudige tekenvaardigheden om het geheel meer visueel aansprekend te maken. Dat helpt om er samen met anderen mee aan de slag te gaan. We kijken naar verschillende manieren om dat aan te pakken. De vaardigheden om visueel te werken heb je al in huis. Tijdens deze training leer je om ze toe te passen. Je brengt een vraagstuk waar je nu aan werkt in kaart. En je verkent visuele manieren om het samen met collega's of andere betrokkenen verder te brengen. De trainer heeft 20 jaar ervaring als organisatieadviseur en veranderkundige en werkt als visuele sparringpartner voor managers en adviseurs.
ResultaatNa de training heb je inzicht in de meerwaarde van visueel denken en kun je dit toepassen in je eigen werk:

  • Je hebt inzicht in hoe je visuele brein werkt
  • Je kunt tot de kern van je verhaal komen - door je gedachten te ordenen in de vorm van vormen, symbolen en steekwoorden
  • Je kunt aan de hand van je schetsen in gesprek met collega's
  • Je kent de verschillende manieren van visueel werken en je weet hoe je die inzet in verschillende fasen van een project of een veranderproces

Doelgroep

Deze training is voor mensen die samen met anderen werken aan complexe vraagstukken. Bijvoorbeeld als beleidsmedewerker, adviseur of projectleider. Of als procesbegeleider in een verandertraject.


Doel van deze opleiding

Je leert op een nieuwe manier te werken aan complexe vraagstukken. Je komt tot de kern en je maakt gesprekken effectiever. Door zaken uit te tekenen krijg je scherp wat nodig is. En je kunt lastige puzzels samen met collega's in kaart brengen.
De vaardigheden om visueel te denken heb je al in huis. Het programma is erop gericht om een manier van visueel werken te ontwikkelen die bij jou past - zodat je daar makkelijk zelf verder mee aan de slag kunt.
Tijdens de training leer je hoe concept-mapping werkt. En je leert een nieuwe manier van tekenen - met een paar trucs om snel iets op papier te zetten. Je krijgt inzicht in hoe je visuele brein werkt en je ervaart de kracht ervan. Je leert de verschillende onderdelen
van visuele taal - en hoe je daarmee tot de kern komt van het onderwerp waar je mee bezig bent. Uiteindelijk maak je een plaat die je met je collega's kunt bespreken. En je ontwikkelt een visuele template om samen met anderen een vraagstuk in kaart te
brengen.
Werkwijze
De training bestaat uit:
  • 1 live bijeenkomst van 1 dagdeel
  • Een huiswerkopdracht tussendoor
  • Een 1-op-1 visuele sparringsessie van een half uur met de trainer
  • 1 online bijeenkomsten van 2 uur
Tijdens de eerste live bijeenkomst leer je de basis van visueel werken en krijg je inzicht in werking van je visuele brein. In de online bijeenkomst gaan we in op hoe je je nieuwe vaardigheden kunt gebruiken in de samenwerking met je collega's.
Tussen de twee bijeenkomsten zit een periode van 2 weken. Daarin werk je aan een huiswerkopdracht. Die bespreek je tijdens een visuele sparring sessie met de trainer.
Daarin krijg je feedback op je werk en kijkt de trainer met je mee hoe je jouw visuele denkproces stroomlijnt. Zodat je effectief complexe onderwerpen beet kunt pakken - én er plezier aan beleeft.
We werken in kleine groepen van 4-8 personen. De training is interactief en visueel: De trainer tekent bij alle uitleg live op een digitaal scherm. Je krijgt tips hoe je het jezelf makkelijk maakt om live te tekenen tijdens een bespreking. We wisselen voortdurend af tussen theorie en toepassing met veel tekenopdrachten en feedback.
Deze training is ook 1-op-1 in een online traject mogelijk, of voor 2-3 personen. Neem daarvoor contact op met de Corporatie Academie.

Planning

Datum Tijd Locatie Aanmelden
24-09-2024
09:30 - 13:00
Exacte locatie volgt - Regio Utrecht
08-10-2024
10:00 - 12:00
Online - Thuis
Dit is een meerdaagse training
Aanmelden
Datum, tijd & locatie
24-09-2024 09:30 - 13:00
Exacte locatie volgt - Regio Utrecht
08-10-2024 10:00 - 12:00
Online - Thuis
Dit is een meerdaagse training

Kosten

Onderdeel Prijs
Training € 795,-
Arrangementskosten € 45,-

Toelichting op arrangementskosten

Ervaringen (2)

Anna
Ymere • Projectleider Verhuur & Wonen
februari 2024
Hele praktische en nuttige training. Direct toepasbaar in het eigen werk.
Mohamed
Eigen Haard • Projectbegeleider
februari 2024
Super leuke training. Veel geleerd. Meteen toepasbaar. Helder uitgelegd. Leuke goeie voorbeelden. Dikke top is lesmateriaal. Tip: Had graag nog een extra trainingsdag of twee gehad om meer te oefenen. Maar ik kan me voorstellen dat dit meer een persoonlijke behoefte is.
Opleidingskosten
€ 795,-
Ervaringsscore
9.0
(2)
“Het is een hele toegankelijke en fijne training en helpt je echt heel erg in je dagelijkse werk, direct toepasbaar!”
Medewerker SSH
Incompany training

Op zoek naar een op maat gemaakte training voor jouw organisatie of team? Vraag dan de incompany training aan.

Aanvragen
Wachtkamer

Geen geschikte datum of locatie? Schrijf je in voor de wachtkamer. Dan houden we je op de hoogte van de nieuwe planning.

Inschrijven

Vragen?

Bel of mail ons gerust.

info@watdoejijmorgen.nl
088 - 2032832