Type opleiding
Coaching
Duur
3 uur
Opslaan
Opslaan als favoriet Opgeslagen als favoriet

Omschrijving

Bewegen ontspant het lijf en schept ruimte in het hoofd. Het genereert nieuwe inzichten, ambities en geef een boost. Tijdens deze één op één coachingssessie, kom je echt even uit je werkpatroon en ga je al wandelend met jouw coach aan de slag met een vraagstuk dat jou bezighoudt. Dit kan een loopbaanvraag zijn, een vraag over werk/privé balans, maar kan ook gaan over persoonlijke effectiviteit in de breedste zin van het woord. Een goede conditie is niet noodzakelijk, de behoefte om jouw spreekwoordelijke rugzak te willen vullen met nieuwe inzichten raden we wel aan.

Resultaat

De 'o ja, dat herken ik' momenten zullen tijdens de sessie niet van de lucht zijn. Jouw trainer weet tijdens de sessie feilloos tot de kern te komen en zorgt ervoor dat jij met een leeg hoofd en nieuwe inzichten huiswaarts gaat. De DISC-vragenlijst, die jij voorafgaand aan de sessie invult en door de trainer tijdens de coachingssessie wordt besproken, zorgt ervoor dat jij gedrag leert herkennen en verschillen in communicatiestijlen met gemak kan overbruggen. Een sessie die je nadien bijblijft!

Doelgroep

Iedereen die iets over zichtzelf wilt leren. Die een stap wilt zetten op het gebied van loopbaan, effectiviteit, werk/privé balans enz. Geen 'instapniveau' dus, gewoon lekker stappen gaan zetten.

Doel van deze opleiding

Datum plannen
Na inschrijving neemt de coach contact met je op om een datum te plannen voor de wandelcoaching. De datum 31-12-2024 is dus een fictieve datum.

Voorbereiding DISC

Voorafgaand aan de wandelcoaching ontvang je de DISC-vragenlijst. We vragen je deze in te vullen.
Bewustzijn op het eigen gedrag en de eigen persoonlijkheid, is een voorwaarde voor persoonlijke ontwikkeling. DISC meet door middel van een korte online vragenlijst diverse aspecten. Dit resulteert in vier hoofdstijlen:
  • D, Hoe je omgaat met problemen en uitdagingen
  • I, Hoe je anderen beweegt en overhaalt tot je standpunt
  • S, Hoe je omgaat met (relationele) veranderingen in je omgeving
  • C, Hoe je omgaat met regels, details en procedures
In ieder mens zie je in meer of mindere mate deze vier basisstijlen terug. Vaak hanteren we in verschillende contexten verschillende stijlen. Maar meestal hebben we één of twee stijlen het meest ‘in de etalage liggen’. Deze inzichten helpen ook in het beter kunnen lezen van gedrag van anderen. Door gedrag te herkennen, wordt het gemakkelijker om verschillen in communicatiestijlen te overbruggen. Met behulp van de taal die het DISC-instrument biedt, wordt het gemakkelijk(er) om vanuit waardering naar de onderlinge verschillen te kijken en deze te benutten.

Kennismaking
We spreken af bij een restaurant op de geplande locatie. Daar drinken we een kop koffie of thee naar keuze en inventariseren we waar jouw coachingsvraag ligt. Dit kunnen er natuurlijk ook meerdere zijn! Daarna bespreken we de rapportage waardoor jij nog meer bewustzijn krijgt op eigen gedrag en communicatie. Daarbij bespreken we ook jouw intrinsieke drijfveren en persoonlijke (kern)waarden. Je blijft dicht bij jezelf maar wordt ook getriggerd om eens anders naar zaken te kijken.

Wandelen
Na het bespreken van de rapportage gaan we aan de wandel. We bekijken nu opnieuw de initiële vraag (vragen) waar we mee gestart zijn maar nu met behulp van de kennis die jij nu nog meer over jezelf hebt. Dit levert meer eigen regie door krachtiger keuzes, meer zelfvertrouwen vanuit kennis van de eigen sterktes én duidelijkere grenzen door heldere communicatie over jouw eigen behoeften.

Planning

Datum Tijd Locatie Aanmelden
31-12-2024 Startgarantie
10:00 - 13:00
Regio Hilversum
Aanmelden
Datum, tijd & locatie
31-12-2024 10:00 - 13:00
Exacte locatie volgt - Regio Hilversum
Startgarantie

Kosten

Onderdeel Prijs
Trainingsprijs € 485,-
Arrangementskosten € 15,-

Ervaringen (1)

Marjon
Waterweg Wonen • Planner
maart 2024
We hebben heel fijn en eerlijk kunnen praten op een heel laagdrempelige manier dmv een wandeling. Misschien had ik wel gehoopt meer kritisch naar mijzelf te kijken. Gehoopt dat er een spiegel voorgehouden zou worden.
Opleidingskosten
€ 500,-
Ervaringsscore
9.0
(1)
Incompany training

Op zoek naar een op maat gemaakte training voor jouw organisatie of team? Vraag dan de incompany training aan.

Aanvragen
Wachtkamer

Geen geschikte datum of locatie? Schrijf je in voor de wachtkamer. Dan houden we je op de hoogte van de nieuwe planning.

Inschrijven

Vragen?

Bel of mail ons gerust.

info@watdoejijmorgen.nl
088 - 2032832