Opslaan
Opslaan als favoriet Opgeslagen als favoriet

Omschrijving

Gratis webinar Introductie in Wonen, Welzijn, Zorg(vastgoed) en de rol van de corporatie:

Er is veel te doen rondom langer thuiswonen (senioren) en weer thuiswonen (aandachtsgroepen). De opgaves zijn groot, zowel met betrekking tot het wonen, maar ook in de ondersteuning en zorg. Wij als corporatie, en onze huurders en samenwerkingspartners, hebben er dagelijks mee te maken.

Welke landelijke programma’s zijn er (onder andere Wonen en Zorg voor Ouderen [WOZO], Een Thuis voor Iedereen [Etvi], de Wet versterking regie volkshuisvesting en Het Integraal Zorg Akkoord [IZA]), hoe hangen die met elkaar samen, hoe zit de financiering van zorg en zorgvastgoed nu en in de toekomst in elkaar en wat is de rol van de corporatie en van strategische stakeholders (gemeenten, zorgaanbieders, zorgkantoor, Provincie e.a.). Duidelijk is dat niemand deze uitdagingen alleen kan oplossen, domeinoverstijgende innovatie, tussenwoonvormen en samenwerking is nodig.

In dit Webinar zal de landelijke context, wetgeving en programma’s kort worden toegelicht en zullen vragen worden behandeld.
De tijd van 1 ½ uur van dit Webinar is te kort om alles goed door te nemen, daarom is er een aanvullend opleidingsaanbod waarin we dieper op de materie ingaan en er meer tijd is voor inbreng vanuit de eigen praktijk. Ook bieden we de opleiding incompagnyaan zodat we goed in kunnen gaan op de lokale situatie en uitdagingen.

Doelgroep:
Medewerkers die bezig zijn met de strategische en tactische vraagstukken rondom Wonen-Welzijn-Zorg(vastgoed) en het langer thuiswonen van senioren en weer thuiswonen van aandachtsgroepen.

Na dit Webinar heb je kennis gemaakt met de diverse landelijke programma’s voor senioren en aandachtsgroepen. Zo ben je beter in staat om de landelijke context en trend en samenhang te overzien.

Dit Webinar, en de opleidingen, wordt begeleid door Guido de Ruiter. Hij is ruim 15 jaar werkzaam als Zelfstandig Adviseur en Procesmanager op het terrein van Wonen-Zorg-Welzijn. Werkzaamheden vinden vooral in opdracht plaats van woningcorporaties, zorgorganisaties, gemeenten en kenniscentra. Verder is hij lid van de RvC van een woningcorporatie, expert van het Landelijk Expertteam Huisvesting Aandachtsgroepen, en schrijver van diverse publicaties.

Planning

Datum Tijd Locatie Aanmelden
18-06-2024 Startgarantie
13:00 - 14:30
Online via MS Teams (link zit bij de inschrijvingsbevestiging)
Vol
Datum, tijd & locatie
18-06-2024 13:00 - 14:30
Online via MS Teams (link zit bij de inschrijvingsbevestiging) -
Startgarantie
Vol
Opleidingskosten
€ 0,-
Incompany training

Op zoek naar een op maat gemaakte training voor jouw organisatie of team? Vraag dan de incompany training aan.

Aanvragen
Wachtkamer

Geen geschikte datum of locatie? Schrijf je in voor de wachtkamer. Dan houden we je op de hoogte van de nieuwe planning.

Inschrijven

Vragen?

Bel of mail ons gerust.

info@watdoejijmorgen.nl
088 - 2032832