Type opleiding
Klassikaal
Duur
3,5 uur
Opslaan
Opslaan als favoriet Opgeslagen als favoriet
Aanmelden
Wachtkamer

Omschrijving

Ben jij gebrekkige informatie over je bouwproject ook zat? Dan is BIM iets voor jou: Één bron, van actuele en betrouwbare informatie waar iedereen bij kan. Dat is wat BIM voor je kan betekenen. Steeds vaker krijg je daarom met 3D-modellen te maken. Maar hoe haal je daar je voordeel uit? Hoe vraag je de informatie snel op en controleer je of het wel klopt? Met deze training in het programma Solibri geven we je in 4 modules alle vaardigheden die je nodig hebt om zelfverzekerd en slagvaardig met BIM-modellen om te kunnen gaan. Solibri Controleren is de tweede training van vier.

Resultaat
Het doel van deze training, Solibri Controleren, is inzicht geven in, en praktisch oefenen met, het gebruik van Solibri. Na het volgen van Solibri Controleren weet je hoe je een 3D-model visueel kunt controleren en verschillende versies kunt vergelijken, met gebruik van verschillende slimme tools in Solibri.

Doelgroep
Het programma (vier niveaus totaal) is gericht op personen zonder of met beperkte kennis van of ervaring in BIM. Het programma is uitermate geschikt voor leidinggevenden en werknemers die met BIM in hun projecten willen starten. Of die al een BIM-project om handen hebben maar nog niet weten hoe zij daar ook van mee kunnen profiteren.

Wat heb je nodig?
Voorwaarde voor het mee kunnen draaien in deze training Solibri 2. Controleren is het hebben doorlopen van of ervaring hebben die gelijk staat aan de training Solibri 1. Navigeren. We bespreken dit tijdens de intake. Het is vooral belangrijk dat je:

 • Een computer hebt met voldoende rekenkracht. CPU: 2,6 GHz, RAM: 8 GB (Vraag dit na bij ICT).
 • Zelf de verantwoordelijkheid neemt om een (trainings-)licentie voor Solibri Office aan te schaffen. https://www.kubusinfo.nl/Solib... een BIM-model in .ifc of .smc format van je huidige project zoekt, als dit beschikbaar is, om in het programma te openen. Daar mee werken geeft namelijk de leukste, meest herkenbare leerervaring.
 • Een computer waarop MS Teams geïnstalleerd is.

Over de opleider
De opleider heeft ruime ervaring in Solibri training bij woningcorporaties. Kenmerkend voor hun trainingen is dat er wordt gewerkt, geleerd en gelachen. Dit delen ze graag met jou.

Doel van deze opleiding

Solibri blijkt bij uitstek geschikt voor BIM-projecten. Met het volgen van deze training beheers je de kracht van Solibri om toe te passen tijdens BIM-projecten. Deze Solibri-training maakt onderdeel uit van een pakket van 4 modules:
1) Solibri Navigeren
2) Solibri Controleren
3) Solibri Communiceren
4) Solibri Automatiseren

Werkwijze
Je kunt je voor iedere module los aanmelden. De training Solibri Navigeren duurt 3 uur. De trainingsdatum en tijd worden in overleg met jou in het telefonische intakegesprek afgesproken. Tijdens de intake controleren we en zorgen we ervoor dat jouw computer geschikt is om mee aan de slag te gaan.
Het complete programma is verdeeld over vier modules. Volg je ze allevier? Dan pluk je de vruchten van de herhaling en heb je de mogelijkheid om vragen te stellen over wat je ondertussen in de praktijk bent tegengekomen.

Zie het onderstaand schema om te bepalen welke Solibri modules voor jou interessant zijn:

0. Intake

1. Navigeren

2.Controleren

3.Communiceren

4. Automatiseren

Gebiedsontwikkelaar

x

x

o

o

Projectmanager

x

x

o

o

Directievoerder

x

x

x

x

Opzichters

x

x

x

x

Werkvoorbereiding

x

x

x

x

x

Bedrijfsbureau

x

x

o

o

Junioren

x

x

x

x

o

BIM Coördinator Projecten

x

x

x

x

x

X= benodigd

o =optioneel


Wat doen we in de training?

 • Je leert hoe je een 3D-model visueel kunt controleren en verschillende versies kunt vergelijken, met gebruik van verschillende slimme tools in Solibri.
 • Je kunt de maatvoering controleren in het model;
 • Je leert aantekeningen maken, digitaal in het model;
 • Je leert om visueel een selectie van elementen inzichtelijk te maken;
 • Je weet wat een ILS is, Informatie Leveringsspecificatie. En bent bekend met de Aedes ILS, BIM basis ILS en ILS Ontwerp&Engineering;
 • Je kunt een model controleren op basis van een ILS, de “model check”;
 • Je weet hoe je meerdere bestanden tegelijk kan openen en toetsen op onbedoelde overlappingen, het “clashen”;
 • Je leert hoe je Solibri versie-verschillen tussen twee versies van hetzelfde bestand opspoort.
 • En je leert hoe je eenvoudig kunt zien welke wijzigingen en opmerkingen wel of niet verwerkt zijn in een nieuwe versie van het model.

Zelf aan de slag
Het leuke aan deze training is dat je direct zelf aan de gang gaat. We werken doormiddel van korte opdrachten aan je vaardigheden met Solibri. Het liefst gaan we aan de slag met modellen uit projecten waar je op dit moment mee bezig bent. Door met maximaal twee deelnemers (wil je collega meedoen?) tegelijk te werken krijg je training die helemaal op jouw situatie is gericht.

We doen dit alles door training via Microsoft Teams. Daar kunnen we namelijk schermen delen met elkaar. Ook kan de trainer je helpen door besturing over jouw computer bij je aan te vragen. Dat is wel zo gemakkelijk.

Handleiding
Aan het eind krijg je de oefeningen uitgeschreven mee, zodat je een handleiding hebt voor als je even een knop vergeten bent tijdens je werk. Na afloop van deze dag sturen we je deze handleiding per e-mail in pdf formaat.

Kosten

Onderdeel Prijs
Training € 355,-
Opleidingskosten
€ 355,-
Incompany training

Op zoek naar een op maat gemaakte training voor jouw organisatie of team? Vraag dan de incompany training aan.

Aanvragen
Wachtkamer

Geen geschikte datum of locatie? Schrijf je in voor de wachtkamer. Dan houden we je op de hoogte van de nieuwe planning.

Inschrijven

Vragen?

Bel of mail ons gerust.

info@watdoejijmorgen.nl
088 - 2032832