Hoe herken je (de gevaren van) een hennepkwekerij?

Opleidingskosten
€ 395,-
Data, locatie en aanmelden
Data, locatie en aanmelden

Omschrijving

Hoe herken je (de gevaren van) een hennepkwekerij? In deze training laten we zien in welke wereld zich de illegale hennepteelt afspeelt. We laten zien hoe de hennepwereld met al zijn gevaren en herkenbaarheden in elkaar steekt. Je waant je in een echte hennepkwekerij, waardoor je henneppanden sneller zult herkennen. Als kers op de taart krijg je ook een kijkje in een synthetisch drugslab en een cocaïne wasserij.

We beginnen het programma met een presentatie van zo'n drie uur. Daarna bezoeken we de hennepkwekerij, een gesimuleerde plantage. Hierdoor worden de beelden uit de presentatie levensecht! Er wordt getoond hoe ver de markt van de hennepteelt zich strekt en dat er grote gevaren aan deze teelt vastzitten. Je zult zien dat het minder onschuldig is dan het lijkt, dit gaat om georganiseerde criminaliteit!

Hennep
De kwekerij bevindt zich in een container. Hierin kunnen veel verschillende scenario's worden getoond. Iedereen zal zijn eigen werk en werkwijze hier herkennen en de meeste gemaakte fouten tegenkomen. Je leert hoe je veilig kunt werken door het herkennen en laten ervaren van de gevaren, waaronder de meest recente boobytraps en hoe hierop te reageren. Je zult eerder materiaal leren herkennen en de juiste handelingen leren verrichten.

Cocaïne
Van binnen en buiten kun je de coke bekijken en je ziet welke brandgevaren erbij voorkomen. Je hoort welke verdiensten worden gemaakt en hoe deze leiden tot ondermijning van de bovenwereld. Je ziet hoe de cocaïne wordt ingevoerd en herkent de werkwijze daarin.

Synthetische drugs
Je kunt meekijken in een lab! Wel veilig, van buitenaf. Je ziet hier hoe ondeugdelijke constructies in elkaar gezet worden terwijl er met gevaarlijke gassen en stoffen gewerkt wordt. Ook wordt duidelijk dat er in kleine ruimtes, zoals woningen en appartementen, labs zijn voorgekomen.

Doel van deze opleiding

In deze workshop zal gefocust worden op een aantal punten:

  • Herkenning van buitenaf
  • Aard en omvang van hennepteelt
  • Gevaar van hennepkwekerijen
  • Wateroverlast en brand
  • Gevaar door illegale stroomaansluitingen
  • Geweld in de hennepwereld

Na afloop herken je het materiaal, de geur (synthetische drugs en hennep) en signalen veel sneller!