Type opleiding
E-learning
Duur
3 maanden (1,5 uur per week)
Opslaan
Opslaan als favoriet Opgeslagen als favoriet

Omschrijving

Communiceer je schriftelijk met collega's, klanten of zakelijke relaties? Zijn je spelling en grammatica in orde, maar vind je een tekst goed formuleren lastig? Dan past deze cursus helemaal bij jou! In je eigen online leeromgeving ga je samen met je persoonlijke taalcoach grondig aan de slag met tal van onderwerpen waarmee jij je schrijfstijl verbetert.
In deze cursus vol oefeningen uit je eigen werk leer je waar je op moet letten bij het zakelijk schrijven. Je leert hoe je een vraag of een klacht zakelijk en vriendelijk beantwoordt, hoe je de boodschap netjes formuleert en hoe je de tekst het beste kunt indelen. Als het nodig is, spijker je online je spelling en grammatica bij.

Resultaat
Na afloop van deze cursus schrijf je heldere en leesvriendelijke teksten die effect hebben. Je schrijfstijl is prettig zakelijk, je maakt geen fouten én je hebt gemerkt dat zakelijk schrijven ook echt leuk is.

Doelgroep
De cursus is voor jou geschikt als je schriftelijk communiceert met klanten, collega's of zakelijke relaties of dit in de toekomst gaat doen. Je aanvangsniveau is mbo of hoger.

Doel van deze opleiding

 • Actief formuleren, met veel aandacht voor zinsopbouw en interpunctie.
 • Kort en krachtig formuleren, zodat de lezer niet 'verdrinkt' in een brij van (non)informatie.
 • De indeling van een alinea en de plaats van de kernzin.
 • Het juiste gebruik van verwijs- en voegwoorden.
 • De opbouw van een tekst, gekoppeld aan het tekstdoel.
 • Oefeningen in het schrijven van verschillende teksten: informatieve en beschrijvende teksten, e-mails, instructie, wervende teksten, rapportages of klachtafhandelingen.

Online leeromgeving
Je krijgt drie maanden lang toegang tot je eigen online leeromgeving. Hier vind je:

 • je persoonlijke coachingspagina
 • je planning en de cursusinstructies
 • opdrachten en oefenmateriaal
 • uploadmogelijkheden voor eigen werk
 • de theorie
 • en meer

Werkwijze: online met taalcoach
Deze cursus volg je online. In je eigen leeromgeving vind je de theorie, maak je de opdrachten en oefen je volop met je nieuwe schrijfstijl (en als je het nodig is met spelling en grammatica). Via het portaal heb je ook contact met je taalcoach.

Taalcoach
Je taalcoach houdt je voorgang in de gaten, geeft feedback en tips, geeft een signaaltje bij (dreigende) achterstand en beantwoordt vragen over de stof. Ook kun je taalvragen uit je werk stellen. Je coach schrijft geen teksten voor je (dat moet je zelf doen), maar denkt wel met je mee en geeft tips en tools. Je coach is een bevoegd docent Nederlands.

Duur
De cursus duurt 3 maanden. Je kunt op elk moment beginnen. In overleg met je coach kun je de planning aanpassen, bijvoorbeeld in verband met vakantie. Aan het eind van de cursus ontvang je een bewijs van deelname.

Kosten

Onderdeel Prijs
Training € 475,-
Opleidingskosten
€ 475,-
Incompany training

Op zoek naar een op maat gemaakte training voor jouw organisatie of team? Vraag dan de incompany training aan.

Aanvragen

Vragen?

Bel of mail ons gerust.

info@watdoejijmorgen.nl
088 - 2032832