Type opleiding
Klassikaal
Duur
4 uur
Opslaan
Opslaan als favoriet Opgeslagen als favoriet

Omschrijving

Apen als model en spiegel voor ons organisatiegedrag: in deze workshop leer je op een andere manier te kijken naar leiderschap en gedrag in organisaties. We helpen je met de vraagstukken rondom de rol van onze menselijke natuur in teams & werkprocessen en bestuderen natuurlijk leiderschap met als doel gedrag te begrijpen en te kunnen beïnvloeden.

Doelgroep
Leidinggevenden, managers en projectleiders binnen woningcorporaties

Doelstellingen

 • Kennis over (natuurlijk) leiderschap en hoe dat zich verhoudt in de eigen omgeving
 • Werken met het profiel van leiderschap in de eigen organisatie om vragen als: “Welk doel moet leiderschap dienen?” en “Wat zijn de drijfveren van leiderschap?” te kunnen beantwoorden.
 • Impulsen en handvatten om welzijn van mensen en de uitdagingen van een hybride werkomgeving op een bredere manier te bekijken.
 • Praktische toepassingen en analysetools om sociaal dynamische processen in teams in kaart te kunnen brengen en zo bij te kunnen dragen aan een hoog welzijnsniveau in de organisatie.

  De locatie
  De locatie van een training is vaak net zo belangrijk als de vorm en de inhoud van de training. Daarom nemen we je mee de Apenheul in. De buitenlucht en het apengedrag als studiemateriaal draagt er toe bij dat de training verankerd wordt en blijft hangen. De natuurlijke, groene omgeving zorgen voor extra interactie en inspiratie om te leren. Houd er rekening mee dat we gedurende de training veel in de buitenlucht aanwezig zullen zijn. Zorg dus voor gepaste kleding en schoeisel.

  LET OP! Wanneer je je inschrijft voor de training in Blijdorp, komt er een toeslag van €16,55 bij.

  Doel van deze opleiding

  Thema’s
  • Welzijn van mensen en hoe we dat vanuit een integraal en breed perspectief kunnen bekijken en analyseren
  • De rol en uitdagingen van de leidinggevende hierin in de hybride werkomgeving
  • De kenmerken van effectief leiderschap en wat dat betekent voor de aanpassingen aan de uitdagingen van de huidige tijd.
  • Bewust worden van het eigen gedrag: “wat doet gedrag op de omgeving”.
  Diversiteit van leiderschap en het waarnemen van gedrag
  • Buiten bij de apen gaan we in kleine groepen observeren. Het doel is te ervaren wat het betekent om objectief te observeren zonder interpretatie, vooroordelen en waardeoordelen. Voor leidinggevenden een belangrijke competentie en analysetool om wat te kunnen zeggen over gedrag en welzijn.
  • Tijdens het observeren zullen we ook zien dat het waargenomen gedrag in een groep iets vertelt over het welzijn op individueel- en groepsniveau.
  • We zullen bij de gorilla’s, bonobo’s, chimpansees en orang oetans zien dat elke soort zijn eigen kenmerken van leiderschap heeft, maar dat dit ook optimaal is aangepast aan de omgeving. Leiderschapsprofielen en niveaus van gedrag
  • Aan de hand van de organisatiemodellen die we hebben gezien bij de mensapen bespreken we wat leiderschap betekent, welke doelen leiderschap heeft in de eigen organisaties en hoe dit in gedrag terugkomt.
  • We zien de niveaus waarop je gedrag in teams in kaart kan brengen en wat de uitdagingen van de huidige tijd daar voor invloed op hebben: aan welke knoppen kan je draaien?
  Afronding
  • Afrondend zullen we een laatste leiderschapsstijl voorbij laten komen: de bavianen. Dit brengt ons naar de toelichting op welke wijze leiderschap, structuur, gedrag en omgeving een relatie met elkaar hebben.
  • Conclusies wat morgen mee te nemen de organisatie in .

  Planning

  Datum Tijd Locatie Aanmelden
  06-07-2022 Startgarantie
  09:30 - 13:30
  Apeldoorn
  Aanmelden
  31-08-2022 Startgarantie
  09:30 - 13:30
  Apeldoorn
  Aanmelden
  07-09-2022
  09:30 - 13:30
  Diergaarde Blijdorp
  Aanmelden
  Datum, tijd & locatie
  06-07-2022 09:30 - 13:30
  Apenheul - Apeldoorn
  Startgarantie
  Datum, tijd & locatie
  31-08-2022 09:30 - 13:30
  Apenheul - Apeldoorn
  Startgarantie
  Datum, tijd & locatie
  07-09-2022 09:30 - 13:30
  Diergaarde Blijdorp -

  Kosten

  Onderdeel Prijs
  Training € 280,-
  Arrangement € 92,95
  Toeslag Blijdorp € 16,55
  Opleidingskosten
  € 280,-
  Incompany training

  Op zoek naar een op maat gemaakte training voor jouw organisatie of team? Vraag dan de incompany training aan.

  Aanvragen
  Wachtkamer

  Geen geschikte datum of locatie? Schrijf je in voor de wachtkamer. Dan houden we je op de hoogte van de nieuwe planning.

  Inschrijven

  Vragen?

  Bel of mail ons gerust.

  info@watdoejijmorgen.nl
  088 - 2032832