Type opleiding
Klassikaal
Duur
3 uur
Opslaan
Opslaan als favoriet Opgeslagen als favoriet

Omschrijving

Al jaren kennen we het begrip ‘recyclen’. Hierdoor hebben we geleerd dat we producten en grondstoffen opnieuw kunnen gebruiken. Maar de laatste tijd komen daar steeds meer nieuwe begrippen bij. Volgens sommige bedrijven ‘bestaat afval niet eens meer’, maar is alles ‘een grondstof’ geworden. Bovendien regent het tegenwoordig afkortingen, dus weet jij al het verschil tussen; de SDGs, ESG, CSRD, ESRS, MVO, CSR, MVI en het 7-R model? Zou jij hier op een praktische en interactieve manier meer over willen leren? Dan is dit de workshop die je wilt volgen! (Spoiler: We gaan ook nog lekker naar buiten!)

Resultaat

  • Je hebt een leuke middag gehad en zelf buiten gezocht naar herbruikbaar-materiaal! (Wij regelen een speciale app waarbij je kunt registreren wat je zoal hebt verzameld)
  • Je leert het onderscheid maken tussen de verschillende fases van hergebruik d.m.v. het 7R-model. (Spoiler Alert; Recycling blijkt dan helemaal niet de meest duurzame optie! Er zijn opties die veel interessanter zijn).
  • Je weet precies wat bedoeld wordt met een ‘Nieuwe Economie’ en waarom de impact hiervan ons gedrag zal beïnvloeden. Maar je leert ook dat zonder deze gedragsverandering er nooit sprake zal zijn van een nieuwe economie.
  • Je kunt met een stuk meer kennis van zaken meedoen aan de discussie over ‘economische groei’, ‘Total cost of Ownership’, ‘Life Cycle Analyses’ en ‘Fair Pricing’. Maar leert ook meteen waarom het zo ontzettend ingewikkeld is om hierover een zinvol gesprek te hebben.

Doelgroep
Deze training is voor iedereen die interesse heeft in het thema Duurzaamheid en hergebruik van grondstoffen.

Doel van deze opleiding

Deze workshop bestaat uit 1 dagdeel waarin de volgende onderdelen worden behandeld:
  • Algemeen beeld van Duurzaamheid en Hergebruik aan de hand van verschillende wetenschappelijke studies en literatuur.
  • Om een beeld te krijgen wat er zoal buiten aan afval ligt, wat herbruikbaar zou moeten zijn, of juist helemaal uitgebannen zou moeten worden, gaan we naar buiten op zoek naar wat er zoal rondslingerd en de impact ervan.
  • We gaan verschillende zienswijzen en methodieken behandelen om hergebruik in kaart brengen. Met speciale aandacht voor de noodzaak van een verandering in het menselijk handelen. (7-R model, Circulaire Economie, Donut Economie, Sustainable Development Goals van de VN, etc)
  • Tot slot krijg je een kleine doorkijk, hoe nieuwe wetgeving grote bedrijven gaat helpen, om te gaan denken in ‘meervoudige waardecreatie’. Grote bedrijven zullen vanaf 2025 namelijk, naast het (verplicht!) rapporteren in de vorm van een ‘Financieel Jaarverslag’ over hun ‘financiële waardecreatie’, zoals we dat al decennia kennen, ook over andere dingen gaan rapporteren. Vanaf dat moment moeten grote bedrijven (verplicht!), in een separaat verslag en volgens strakke richtlijnen, gaan rapporteren met de zogenoemde ESG’s* als uitgangspunt. *)Environment (milieu), Social (samenleving) en Governance (behoorlijk bestuur)
Werkwijze
In deze interactieve workshop, ga je klassikaaal maar ook in subgroepen aan de slag met verschillende opdrachten. We gaan onder andere even naar buiten om ‘grondstoffen’ te zoeken.
Ook in het theoretische gedeelte wordt er gewerkt met veel en afwisselende werkvormen. We maken bijvoorbeeld gebruik van filmpjes, overzichtelijke infographics en praktisch voorbeelden. Voorkennnis op dit onderwerp is niet noodzakelijk. Interesse in het onderwerp is meer dan voldoende!

Extra bijzonderheden
We raden je aan om stevige schoenen aan te doen en kleren die passen bij het seizoen. We gaan namelijk een deel van de workshop naar buiten om ‘grondstoffen’ te verzamelen!

Planning

Datum Tijd Locatie Aanmelden
23-06-2023
09:30 - 12:30
Utrecht
Aanmelden
15-09-2023
09:30 - 12:30
Utrecht
Aanmelden
Datum, tijd & locatie
23-06-2023 09:30 - 12:30
Seats2meet Utrecht CS - Utrecht
Datum, tijd & locatie
15-09-2023 09:30 - 12:30
Seats2meet Utrecht CS - Utrecht

Kosten

Onderdeel Prijs
Trainingsprijs € 275,-
Arrangementskosten € 40,-
Opleidingskosten
€ 275,-
Incompany training

Op zoek naar een op maat gemaakte training voor jouw organisatie of team? Vraag dan de incompany training aan.

Aanvragen
Wachtkamer

Geen geschikte datum of locatie? Schrijf je in voor de wachtkamer. Dan houden we je op de hoogte van de nieuwe planning.

Inschrijven

Vragen?

Bel of mail ons gerust.

info@watdoejijmorgen.nl
088 - 2032832