Type opleiding
Klassikaal
Duur
3 uur
Opslaan
Opslaan als favoriet Opgeslagen als favoriet

Omschrijving

Ons brein is zo ingericht dat het veel zaken automatiseert. Soms is dat handig, bijvoorbeeld bij fietsen of blind typen. Maar soms zit daar een keerzijde aan wanneer blijkt dat je brein ook geautomatiseerd lijkt bij een ‘veilige voorkeur’ ten aanzien van andere mensen. Soms schieten we zo maar in een emotie waarbij we ‘onbewust’ erg positief of negatief zijn ten opzichte van een ander. Deze onbewuste vooroordelen worden 'biases' genoemd. En daar heeft iedereen er nogal wat van. Wil je leren hoe je ze bij jezelf herkent? Wij leren jou ze te herkennen.

Resultaat
Iedereen heeft onbewuste vooroordelen! Bijna niemand wil een ander bewust kwaad doen. Maar toch gebeurt het soms en staat het ook volledig los van onze goede intenties. Onbewuste vooroordelen ontstaan namelijk al op jonge leeftijd en worden gevormd door de omgeving waarin we opgroeien en de ervaringen die we opdoen. En wij leren jou ze te herkennen, om ze vervolgens bewust om te zetten in een gedrag dat de communicatie met anderen prettiger maakt. Want onze onbewuste vooroordelen hebben gigantische effecten op ons gedrag en functioneren. Gelukkig kunnen we ons bewust worden van de impact van onze onbewuste vooroordelen en leren de ‘biases’ te minimaliseren. Onbewuste vooroordelen zijn namelijk de primaire ‘disabler’ van een samenleving gericht op inclusie, gelijkheid en diversiteit. Wil je graag onderdeel zijn van een meer inclusieve samenleving of organisatie? In deze training leer je aan de hand van een methodiek die je bewust maakt van de verschillende ‘biases’, hoe je daar een nog betere bijdrage aan kunt leveren.

Doelgroep
Deze training is voor iedereen die interesse heeft in het thema Diversiteit, Inclusie en Gelijkwaardigheid.

Doel van deze opleiding

In deze workshop worden de volgende onderwerpen behandeld;
  • Algemeen beeld van onbewuste vooroordelen aan de hand van verschillende wetenschappelijke studies en literatuur.
  • Een ontspannend interactief intermezzo waarin je op een speelse manier kennismaakt met je eigen onbewuste vooroordelen, zonder dat je er een rotgevoel aan overhoudt. We willen het namelijk lekker luchtig en nuchter houden.
  • Vervolgens behandelen we aan de hand van een methode met ‘bias-kaarten’ de vele uiteenlopende biases. We gaan in kleine groepen in gesprek met elkaar over specifieke biases ‘naar keuze’. In de regel zoomen we daarbij meteen in op het beroep dat de deelnemers uitoefenen en de ‘ingebakken biases’ die daar veelvuldig langskomen.
Werkwijze
In deze klassikale training ga je aan de slag met verschillende interactieve opdrachten en heb je momenten in subgroepen.
Er wordt gewerkt met veel verschillende en afwisselende werkvormen. We maken bijvoorbeeld veel gebruik van grafische beelden, filmpjes en praktisch voorbeelden. Bovendien is de methode uitgewerkt in ondersteunend materiaal in de vorm van ‘bias-kaarten’, die ook na de training het nut in de praktijk zullen bewijzen. Je gaat met vele nieuwe inzichten richting huis!

Planning

Datum Tijd Locatie Aanmelden
23-06-2023
09:30 - 12:30
Utrecht
Aanmelden
15-09-2023
09:30 - 12:30
Regio Den Bosch
Aanmelden
Datum, tijd & locatie
23-06-2023 09:30 - 12:30
Kanaal30 - Utrecht
Datum, tijd & locatie
15-09-2023 09:30 - 12:30
Regio Den Bosch -

Kosten

Onderdeel Prijs
Trainingsprijs € 275,-
Arrangementskosten € 75,-
Opleidingskosten
€ 275,-
Incompany training

Op zoek naar een op maat gemaakte training voor jouw organisatie of team? Vraag dan de incompany training aan.

Aanvragen
Wachtkamer

Geen geschikte datum of locatie? Schrijf je in voor de wachtkamer. Dan houden we je op de hoogte van de nieuwe planning.

Inschrijven

Vragen?

Bel of mail ons gerust.

info@watdoejijmorgen.nl
088 - 2032832