Type opleiding
Digitaal
Opslaan
Opslaan als favoriet Opgeslagen als favoriet
Aanmelden
Wachtkamer

Omschrijving

De training begint met bewustwording. Hierin staat de vraag centraal: waarom is schrijven in taalniveau B1 noodzakelijk? En: waarom is het niet te kinderachtig?
In tien stappen leer je een tekst in B1 te schrijven.
De training bestaat uit 2 dagdelen, met een oefenperiode van 2 weken, deels ME-Training en deels ME-Learning, maximaal 12 deelnemers per groep. Start bij minimaal 7 deelnemers in het najaar van 2021.


Module 1

Een ME-Training (webinar) van 1,5 uur

Tijdens een interactieve sessie van 1,5 uur loggen de deelnemers in en volgen zij een webinar.De webinar volgen ze via Teams. De trainer leidt de webinar. De trainer motiveert, enthousiasmeert en creëert bewustwording en zorgt per groep voor een gezamenlijke aftrap. We zorgen dat de trainer een krachtige start maakt. En direct draagvlak creëert. Daarnaast bespreken we een herschrijving. En kunnen de medewerkers alle vragen stellen die zij nog hebben.

Een ME-Learning van 2 uur

De trainer maakt een ME-Learning op maat aan de hand van de ingestuurde teksten en de intakevragen. In het eerste dagdeel van ME-Learning gaan de deelnemers aan de slag met de ‘structuur.’

De volgende stappen komen aan de orde:
Stap 1. Denk goed na over wat de lezer moet weten.
Stap 2. Formuleer de boodschappen in eenvoudige zinnen.
Stap 3. Maak de kernboodschappen vet.
Stap 4. Formuleer de onderbouwing van de boodschap.

Het eerste dagdeel zit erop. Tussen dagdeel 1 en 2 zit een oefenperiode van 2 weken. In deze periode gaan de deelnemers aan de slag met een tekst. Zij herschrijven een tekst volgens de tips en advies uit het 1e dagdeel en uploaden de tekst via onze cursistensite.

Module 2

Een ME-Training (webinar) van 1,5 uur

De trainer bespreekt de teksten die de deelnemers hebben ingestuurd. De trainer bespreekt wat goed gaat én wat nog beter kan. Daarnaast hebben de deelnemers weer de gelegenheid om vragen te stellen.

Een ME-learning van 2 uur

De trainer maakt een ME-Learning op maat aan de hand van de ingestuurde teksten. In dit onderdeel focussen we ons op de ‘stijl’ van een tekst.

Nu zijn deze stappen aan de beurt:
Stap 5. Kies het juiste perspectief
Stap 6. Houd de zinnen kort
Stap 7. Kies voor bekende, concrete woorden
Stap 8. Vermijd jargon
Stap 9. Haal lijdende vormen en overbodige hulpwerkwoorden eruit
Stap 10. Zorg dat de details kloppen


Wil je nog individuele coaching (€ 60,00 per deelnemer):

E-Coaching

De deelnemers hebben veel tips en adviezen gekregen over het schrijven in taalniveau B1. En ze gaan in de praktijk aan de slag. Na de training kunnen de deelnemers een aangepaste of geschreven tekst sturen naar de trainer. Ze krijgen dan individuele feedback van de trainer in de vorm van een filmpje.
Opleidingskosten
€ 485,-
Incompany training

Op zoek naar een op maat gemaakte training voor jouw organisatie of team? Vraag dan de incompany training aan.

Aanvragen
Wachtkamer

Geen geschikte datum of locatie? Schrijf je in voor de wachtkamer. Dan houden we je op de hoogte van de nieuwe planning.

Inschrijven

Vragen?

Bel of mail ons gerust.

info@watdoejijmorgen.nl
088 - 2032832