Financiële taken zijn door het repeterende karakter zeer geschikt om te worden gedigitaliseerd.

Wat verandert er door digitalisering?

Repeterende, vaak voorkomende handelingen kunnen door de inzet van robotisering uit handen genomen worden van medewerkers. Robotisering is meer dan het automatiseren van een handeling. De robot kan verbanden leggen tussen verschillende systemen en daarmee menselijke handelingen met systemen sneller en nauwkeuriger uitvoeren. Het voordeel hiervan is dat jij tijd overhoudt voor de interessante, meer complexe taken.

Big data, wat moet ik ermee?

Binnen elk bedrijf worden data geproduceerd. Bij corporaties kun je denken aan huurtarieven, looptijden contract, bouwjaar woning, leeftijd huurders maar ook mutaties, zoekhistorie op de website en social media-updates. En daarbij beschikt een corporatie over een lange historie van data.

De term big data wordt gebruikt als onderdelen van data, uit verschillende systemen, worden gecombineerd en gebruikt voor analyses.

Zo is bijvoorbeeld in opdracht van Ymere en Consolidated een model ontwikkeld waarin daklekkages beter voorspeld worden. De data die hiervoor gebruikt worden, zijn afkomstig van daken en complexen, onderhoudskosten, gegevens van adressen en van het KNMI. Het blijkt dat dit model een betere voorspeller is van daklekkages dan een voorspelling op basis van historische gegevens.

Big data als voorspeller is een belangrijk thema voor de komende jaren en zal veel invloed hebben op het werken op een financiële afdeling van een corporatie. De vraag naar kwalitatief goede digitale data neemt meer en meer toe.

Actie

Ben jij klaar voor de 21ste eeuw?

Met de test krijg jij inzicht in jouw kennis en vaardigheden op het gebied van ICT, social media en beveiliging. Doe de test en zie of jij klaar bent voor de toekomst.