Bestaande woningen energiezuiniger maken vraagt vaak om een grondige renovatie van de woningen. Dit geeft overlast voor de huurders maar ook onzekerheid over woonlasten. Huurders willen tijdig worden geïnformeerd en gehoord.

Wat betekent dit voor mij?

Medewerkers van sociaal beheer en leefbaarheid kennen de huurders en weten wat in een wijk speelt. Deze kennis is van onschatbare waarde bij het betrekken van en communiceren met huurders over verduurzamingsprojecten. Ook horen zij of er overlast is in de wijk door het veranderende weer zoals wateroverlast bij piekbuien of hittestress. Deze kennis kunnen zij inbrengen zodat renovatie bijdraagt aan beter wonen. Het bepalen van de juiste toon en het neerzetten van goede verwachtingen bepalen al bij de voorbereiding het succes van een verduurzamingsproject.

Energie-adviseur
Steeds meer corporaties werken met energie-adviseurs die huurders adviseren op het gebied van verduurzaming. Energie-adviseurs gaan langs bij de huurders en bespreken energiebezuinigingsmaatregelen die de huurders zelf kunnen doorvoeren.

In beeld

Energiemonitors: in dit filmpje zie je wat energie-adviseurs en energiemonitors betekenen voor de huurders van Portaal en Volkshuisvesting in Arnhem.

R D Qn Qh Mvj X8sd