Als Wijk- en gebiedsbeheerder is het belangrijk dat jij inzicht hebt in de beslissingen van de gemeente en het beleid van jouw corporatie zodat jij die op de juiste wijze kunt doorgeven aan de huurders. Daarnaast ben jij ook de ogen en oren in de wijk. Het doorgeven van signalen helpt het draagvlak voor duurzame woningen vergroten.

Wat betekent dit voor mij?

Zoveel huurders, zoveel verschillende wensen en eisen. Zeker op het gebied van duurzaamheid hebben huurders verschillende belangen en daardoor verschillende vragen. Ook ervaren bewoners steeds vaker overlast door het veranderende klimaat zoals hitte, wateroverlast of een plaag door ratten of insecten. Bij wijk- en gebiedsbeheer krijg je hier mee te maken.

Als medewerker van wijk- en gebiedsbeheer is het één van jouw taken om huurders persoonlijk goed te informeren en vragen te beantwoorden over de veranderingen. Het luisteren naar bewoners, overlast helpen oplossen en wensen vertalen is een belangrijk onderdeel van jouw werk.

In beeld

Broodvergister: in dit filmpje zie je hoe De Alliantie oud brood inzamelt en rattenplagen voorkomt. Het brood wordt hergebruikt als energieopwekker.

M6o6b DMK6qosd
Hulp

Vragen?

Wil je meer weten over de mogelijkheden in jouw vakgebied of over een opleiding? Vraag het aan onze experts. Klik hier om contact op te nemen met de helpdesk van watdoejijmorgen.nl