Type opleiding
Klassikaal
Duur
1 dag
Opslaan
Opslaan als favoriet Opgeslagen als favoriet
Aanmelden
Wachtkamer

Omschrijving

Wanneer is er sprake van een huurovereenkomst, hoe kan een huurovereenkomst gesloten worden, welke verschillende varianten van huurovereenkomsten kennen we (onbepaalde tijd, bepaalde tijd, bijzondere doelgroepen etc.)? Hoe zit het met de contractsvrijheid? Hoe kan je een huurder aan de afspraken uit de huurovereenkomst houden en hoe kan de huurovereenkomst in het uiterste geval beëindigd worden? Dit en meer leer je in deze klassikale training.

Resultaat
Na het volgen van deze training weet je waar je op kan letten en op kan sturen bij het aangaan en beëindigen van huurovereenkomsten.

Doelgroep
Voor elke corporatiemedewerker die zich zowel met het aangaan als het handhaven van huurovereenkomsten bezig houdt.

Doel van deze opleiding

Deze cursus duurt een hele dag. In de ochtend wordt ingegaan op de vraag
  • wanneer sprake is van een huurovereenkomst,
  • hoe een huurovereenkomst gesloten kan worden,
  • welke verschillende varianten van huurovereenkomsten we kennen (onbepaalde tijd, bepaalde tijd, bijzondere doelgroepen etc.).
Verder focussen we op de vrijheid van de corporatie om zelf te bepalen met wie een contract wordt gesloten en de mate waarop die wordt beperkt door de eisen van de passend toewijzen.
Tot slot gaan we in de ochtend nog in op de situatie dat een nieuwe huurder voorafgaand aan het tekenen van het contract frauduleuze stukken heeft aangeleverd en eigenlijk dan niet voor deze woning in aanmerking had kunnen komen.

In de middag gaan we dan aan de hand van de door onze geschetste varianten van huurovereenkomsten in op de vraag hoe je een huurder aan de afspraken uit de huurovereenkomst kan houden en hoe de huurovereenkomst in het uiterste geval beëindigd kan worden.

Werkwijze
Klassikaal, zowel fysiek als digitaal (hybride) mogelijk. De groep zal niet groter zijn dan 15 deelnemers zodat er voldoende ruimte is voor eigen inbreng van de cursisten.


Kosten

Onderdeel Prijs
Trainingsprijs excl. BTW € 675,-
Opleidingskosten
€ 675,-
Incompany training

Op zoek naar een op maat gemaakte training voor jouw organisatie of team? Vraag dan de incompany training aan.

Aanvragen
Wachtkamer

Geen geschikte datum of locatie? Schrijf je in voor de wachtkamer. Dan houden we je op de hoogte van de nieuwe planning.

Inschrijven

Vragen?

Bel of mail ons gerust.

info@watdoejijmorgen.nl
088 - 2032832