Medewerkers Vastgoed en projectontwikkeling ontwerpen en ontwikkelen vastgoedprojecten. Daarnaast leveren zij een bijdrage aan de planning en voorbereidingen van bouwprojecten en planmatige onderhoudswerkzaamheden.

Wat verandert er in het vakgebied?

De werkzaamheden in het vakgebied Vastgoed en projectontwikkeling veranderen momenteel sterk. Deze veranderingen worden veroorzaakt door innovaties op het gebied van technologieën en digitalisering zoals slimmer bouwen (BIM) en door de eisen aan duurzame, energieneutrale woningen. Vastgoedprojecten worden steeds complexer en worden vaak uitgevoerd in samenwerking met grote of gespecialiseerde bedrijven.

Door veranderingen in de samenleving verandert het standaard vastgoedproduct van corporaties. Huishoudens worden steeds kleiner en door de vergrijzing is er een grote behoefte aan seniorenwoningen. In de woningen worden steeds meer technologische vernieuwingen doorgevoerd zoals sensoren, slimme meters of zonnepanelen. Creatieve oplossingen bedenken en bijblijven op het vakgebied is noodzakelijk.

Huurwoningen worden beschouwd als een belangrijke asset van de corporatie en moeten financieel, maatschappelijk en technisch rendement opleveren.

Voorbeelden veranderingen

  • Woning is middel om doelen te realiseren
  • Innovatie en bouwontwikkeling samen oppakken met gemeenten en bedrijven
  • Focus op ontzorgen huurders
  • Woongenot staat centraal
  • Samenwerking met ketenpartners om diensten te verlenen
  • Huurders te helpen om technische innovaties toe te passen

“Een win-win voor iedereen, is zó leuk om te zien.”

Norbert zocht versterking en vond een juweel.
Bekijk zijn verhaal
Testimonial Norbert Verheijen
Hulp

Vragen?

Wil je meer weten over de mogelijkheden in jouw vakgebied of over een opleiding? Vraag het aan onze experts. Klik hier om contact op te nemen met de helpdesk van watdoejijmorgen.nl