De ontwikkelingen in het vakgebied Vastgoed en projectontwikkeling zijn divers. De opkomst van digitalisering en technologie, maar ook de eis voor duurzaamheid en slimmer bouwen hebben impact op Vastgoed en projectontwikkeling.

Wat verandert er in het vakgebied?

Na jaren achterstand innoveert de bouw sterk. Dit moet ook. De overheid wil in 2050 een 100% energieneutraal gebouwde omgeving. En nieuwbouw moet in 2020 energieneutraal zijn.

Een andere ontwikkeling is slimmer bouwen. Dankzij Building Informatie Model (BIM) kunnen alle partijen in de cloud aan een bouwproduct werken. De uiteindelijke bouw kan zelfs in één dag worden voltooid. BIM doet ook op de bouwplaats zijn intrede. In de toekomst zullen robots op de bouwplaats heel normaal zijn.

Wat er ook gaat veranderen, is de samenstelling van ons standaard vastgoedproduct: meer een- à tweepersoonshuishoudens, seniorenhuisvesting en dergelijke. En de plaatsing van technologische vernieuwingen in de woningen zoals sensoren, slimme meters en zonnepanelen. Het vastgoedproduct wordt steeds vaker beschouwd als een asset: met een gewenst financieel, maatschappelijk en technisch rendement. Ook op dit gebied volgen inzichten zich in razend tempo op.

Duurzaamheidseisen, flexibele woonconcepten, innovatie bij bouwbedrijven, nieuwbouwopgave: je werk dwingt je om bij te blijven en steeds af te wegen welke keuzes het beste zijn.

Wat is mijn volgende stap?

Weet je wat je wilt? Wil je doorgroeien, een ander vak leren, in een andere sector werken of gewoon bijblijven met de laatste ontwikkelingen in jouw vakgebied?

Allemaal goede opties. Want veranderingen blijven doorgaan, dat is zeker. Hoe je daarin meegroeit, besluit jij.

Wat is jouw volgende stap? Wij kunnen je helpen een beeld te vormen van jouw toekomst en je adviseren over de daarbij behorende opleidingen en ontwikkelpunten. Dit doen we door je een paar vragen te stellen. Klik op de knop hieronder en start met het vormgeven van jouw toekomst.

Start nu

“Een win-win voor iedereen, is zó leuk om te zien.”

Norbert zocht versterking en vond een juweel.
Bekijk zijn verhaal
Testimonial Norbert Verheijen
Ben jij klaar voor de 21ste eeuw?

De samenleving verandert snel. Er wordt minder belang gehecht aan kennis. En vaardigheden zoals samenwerken, kritisch denken, creatief denken en handelen en probleemoplossend vermogen worden steeds belangrijker. Het is aan jou om mee te bewegen en je voor te bereiden op de toekomst.

Door digitalisering hebben we toegang gekregen tot een wereld met eigen normen en waarden. Digitale vaardigheden zijn essentieel. De leerlijn Vaardigheden van de 21ste eeuw behandelt de vaardigheden die jij nodig hebt om succesvol deel te nemen in de maatschappij van de toekomst.

Hulp

Vragen?

Wil je meer weten over de mogelijkheden in jouw vakgebied of over een opleiding. Vraag het aan onze experts. Klik hier om contact op te nemen met de helpdesk van watdoejijmorgen.nl