Het vakgebied Woningbeheer en onderhoud is verantwoordelijk voor het technisch beheer van huurwoningen. De belangrijkste taken zijn het inplannen, coördineren en realiseren van onderhoud en reparatieverzoeken.

Wat verandert er in het vakgebied?

Een belangrijk thema voor het vakgebied Woningbeheer en onderhoud blijft duurzaamheid. Als medewerker in dit vakgebied ga je steeds meer innovaties en nieuwe technieken toepassen om de duurzaamheid en het onderhoud van de woningen te verbeteren.

De onderhoudswerkzaamheden worden zoveel mogelijk gericht op preventief onderhoud waarbij jij het moment van onderhoud bepaalt door gebruik te maken van data en systemen. Als medewerkers Woningbeheer en onderhoud ga je nog meer de regie voeren en samenwerken met ketenpartners voor de uitvoering. Jouw focus ligt op efficiency: werk moet af zijn binnen de gestelde tijd, het budget en de middelen.

Je betrekt steeds meer de huurders bij het onderhoud en technisch beheer in de wijk. Renovaties en planmatig onderhoud worden door jou met huurders samen gepland en gecoördineerd. Doordat jij bij de huurders thuis komt, wordt van jou verwacht dat je aan de bel trekt bij Leefbaarheid als de situatie daar naar vraagt.

Voorbeelden ontwikkelingen

  • Uitbesteden onderhoudswerkzaamheden
  • Inspecteren onderhoud met drones
  • Huurders betrekken in het werk
  • Preventief onderhoud op basis van artificial intelligence
  • Meer maatwerk voor huurders
  • Digitale sloten en deurbellen

“Uit het niets, iets maken, dat vind ik mooi!”

Jeffrey weet nu wat hij écht wil.
Bekijk zijn verhaal
Testimonial Jeffrey Schouw
Hulp

Vragen?

Wil je meer weten over de mogelijkheden in jouw vakgebied of over een opleiding? Vraag het aan onze experts. Klik hier om contact op te nemen met de helpdesk van watdoejijmorgen.nl