Het verhuren van woningen is één van de kernprocessen van een woningcorporatie. Dit proces houdt meer in dan alleen het verhuren van een woning. Passend toewijzen, intakegesprekken met huurders en behandelen van huuropzegging zijn maar een paar taken van Verhuur. Maar denk ook aan het inspecteren van de woning en sleuteloverdracht.

Startpunt voor functie in vakgebied Verhuur

Als medewerker in het verhuurproces ben je het ene moment bezig met een huuropzegging en voer je het volgende moment een intakegesprek met een potentiële huurder. Je biedt vrijgekomen woningen aan en je zorgt ervoor dat deze woningen klaar worden gemaakt voor een nieuwe huurder. Een verhuurmedewerker moet dus over een groot palet van kennis en vaardigheden beschikken. In de leerlijn Verhuur leer je alles wat je nodig hebt voor het uitvoeren van jouw functie binnen het vakgebied Verhuur.

Je kunt ervoor kiezen om de hele leerlijn te volgen of alleen een paar onderdelen. Alle leeractiviteiten zijn los te volgen. Bovendien kun je vaak kiezen voor een werkvorm die bij je past: klassikaal, e-learning of zelfstudie via video’s en artikelen. Je bepaalt zo zelf de leervorm die past bij wat je op dit moment wilt en nodig hebt.

Kan ik ook een deel van de leerlijn volgen?

De leerlijn bestaat uit meerdere opleidingen en trainingen, video’s, tips en e-learnings verdeeld over de vier hoofdthema’s uit bovenstaande cirkel. Klik op de cirkel om de verschillende thema’s te bekijken.

Misschien heb je voldoende kennis en vaardigheden op één of meerdere van deze hoofdthema’s opgedaan in eerdere opleidingen of door je werkervaringen. Met de zelftest kun je jouw kennis en vaardigheden testen. Door het beantwoorden van een set vragen krijg je inzicht in jouw kennis en vaardigheden op het vakgebied Verhuur en waar en wat je meer zou kunnen leren. Heb je de zelftest afgerond? Dan krijg je een opleidingsadvies passend bij jouw antwoorden. Hieruit kies je zelf voor welke leeractiviteiten je je aanmeldt, zoals het volgen van een cursus, het doen van een e-learning, bekijken van een filmpje, uitvoeren van een praktijkopdracht en dergelijke.

Klik op bovenstaande cirkel om de hoofdthema’s en bijbehorende opleidingen te bekijken. Je krijgt zo inzicht in welke kennis en vaardigheden je nodig hebt voor het verhuurvak. Ook kun je uiteraard delen van de zelftest doen om inzicht te krijgen in jouw kennis en vaardigheden op dit gebied.

Zelftest
Hulp

Vragen?

Wil je meer weten over de mogelijkheden in jouw vakgebied of over een opleiding? Vraag het aan onze experts. Klik hier om contact op te nemen met de helpdesk van watdoejijmorgen.nl