Het verhuren van woningen is één van de kernprocessen van een woningcorporatie. Dit proces houdt meer in dan alleen het verhuren van een woning. Passend toewijzen, intakegesprekken met huurders en behandelen van huuropzegging zijn maar een paar taken van Verhuur. Maar denk ook aan het inspecteren van de woning en sleuteloverdracht.

Grafiek Leerlijn Verhuur
Leerlijn Verhuur

Het verhuurproces bevat veel taken, rollen en verantwoordelijkheden. Om dit proces goed te laten verlopen, heb je kennis nodig over het proces en de vaardigheden om dit goed uit te voeren. De leerlijn Verhuur bevat de gewenste kennis en vaardigheden voor medewerkers Verhuur. De leerlijn is onderverdeeld in vier hoofdthema’s: Verhuur algemeen, Juridische kennis, Klantcontact en Techniek.

Meer informatie
Kan ik ook een deel van de leerlijn volgen?

De leerlijn bestaat uit meerdere opleidingen en trainingen, verdeeld over vier hoofdthema’s. Je kunt de leerlijn op verschillende manieren gebruiken.

  • Je kunt de zelftest doen om inzicht te krijgen in welke kennis en vaardigheden je beheerst en waarover je nog meer moet of wil leren. Dit doen vooral mensen die al enige tijd in het verhuurvak werken en dus ervaring hebben.
  • Je kunt de hoofdthema’s en opleidingen bekijken om inzicht te krijgen in welke kennis en vaardigheden je nodig hebt voor het verhuurvak. Ook kun je uiteraard delen van de zelftest doen om inzicht te krijgen in jouw kennis en vaardigheden op dit gebied.
Zelftest
Hulp

Vragen?

Wil je meer weten over de mogelijkheden in jouw vakgebied of over een opleiding. Vraag het aan onze experts. Klik hier om contact op te nemen met de helpdesk van watdoejijmorgen.nl