Binnen de ene corporatie is de vakman een technisch specialist. Bij de andere werkt de vakman juist als breed inzetbare allrounder. Naast de technische kant van het vak wordt het communicatieve en sociale aspect steeds belangrijker. Deze leerlijn gaat uit van de allround vakman en omvat dus alle technische specialismen.

Leerlijn Vakman

Als allround vakman ben je breed inzetbaar voor de meeste kleine onderhouds- en herstelwerkzaamheden. Als specialistisch onderhoudsmedewerker ben je juist gespecialiseerd in een bepaald technisch vakgebied en word je vooral daarvoor ingezet.

Voor beide typen vakmannen is één ding gelijk: het contact met de huurder. Het aantal huurders dat andere en extra aandacht nodig heeft, is de afgelopen jaren toegenomen. Denk aan kwetsbare mensen, zoals ouderen, verwarde mensen, mensen met mentale of fysieke beperkingen en dergelijke. Dit vraagt van jou sterke communicatieve en sociale vaardigheden. Om het gesprek soepel te laten verlopen en ook om (sociale) problemen vroegtijdig te kunnen signaleren en door te geven.

Kan ik ook een deel van de leerlijn doen?

De leerlijn bestaat uit meerdere opleidingen en trainingen, video’s, tips en e-learnings verdeeld over de vier hoofdthema’s uit bovenstaande cirkel.

Misschien heb je voldoende kennis en vaardigheden op één of meerdere van deze hoofdthema’s opgedaan in eerdere opleidingen of door je werkervaringen. Met de zelftest kun je jouw kennis en vaardigheden testen. Door het beantwoorden van een set vragen krijg je inzicht in jouw kennis en vaardigheden als vakman en waar en wat je meer zou kunnen leren. Heb je de zelftest afgerond? Dan krijg je een opleidingsadvies passend bij jouw antwoorden. Hieruit kies je zelf voor welke leeractiviteiten je je aanmeldt, zoals het volgen van een cursus, doen van een e-learning, bekijken van een filmpje, uitvoeren van een praktijkopdracht en dergelijke.

Klik op bovenstaande cirkel om de hoofdthema’s en bijbehorende opleidingen te bekijken. Je krijgt zo inzicht in welke kennis en vaardigheden je nodig hebt voor het allround vakmanschap. Ook kun je uiteraard delen van de zelftest doen om inzicht te krijgen in jouw kennis en vaardigheden op dit gebied.

Zelftest
Hulp

Vragen?

Wil je meer weten over de mogelijkheden in jouw vakgebied of over een opleiding? Vraag het aan onze experts. Klik hier om contact op te nemen met de helpdesk van watdoejijmorgen.nl