Digitalisering beïnvloedt het werk van iedereen binnen een corporatie. Het werk verandert en blijft veranderen door nieuwe technologieën in onze huurwoningen, gebruik van apps voor communicatie met onze klanten en gebruik van slimme software en robots voor de afhandelingen van de processen. Onze communicatie met huurders vindt meer en meer online plaats, 24/7. Intelligente cv-ketels geven aan wanneer onderhoud gedaan moet worden En facturen worden in de toekomst goedgekeurd of afgekeurd door te swipen: Tinder voor facturen.

Hoe digitaal werk jij?

Technologische ontwikkelingen en de samenhangende digitalisering gaan steeds verder. Om bij te kunnen blijven, heb je een basisset aan ICT-kennis, -inzicht en -vaardigheden nodig.

Met de juiste kennis en vaardigheden kun je slimmer en bewuster werken. Ook helpen ze je de nieuwe ICT-oplossingen sneller aan te leren en beter te gebruiken.

Waar sta jij op het gebied van digitalisering? Doe de test!

Doe de test

Meegaan met ontwikkelingen

Digitalisering heeft invloed op iedereen, thuis en op het werk. Onze huurders communiceren met ons via mail en chatbots. Intelligente cv-ketels geven aan wanneer onderhoud gedaan moet worden. Persoonlijke bezichtigingen van woningen zijn binnenkort verleden tijd; met een virtual reality-opname bekijkt de bewoner de huurwoning op afstand. En facturen worden in de toekomst goedgekeurd of afgekeurd door te swipen: Tinder voor facturen.

Het werk verandert en blijft veranderen door nieuwe technologieën in onze huurwoningen, gebruik van apps voor communicatie met onze klanten en gebruik van slimme software en robots voor de afhandelingen van de processen.

Ook de AVG-wetgeving heeft invloed op onze werkzaamheden. Zorgvuldig omgaan met (persoons)gegevens is essentieel, zeker nu informatie zo makkelijk kan worden gedeeld. Bewust zijn welke informatie wel of niet gedeeld mag worden, is belangrijk.

Alles is mogelijk

Digitalisering biedt veel mogelijkheden. Hieronder vind je twee voorbeelden die corporaties nu al toepassen.

Een matchingssysteem voor woningzoekenden
Het matchen van huurders met woningen is een complex en soms langdurig proces. Er is een matchingssysteem ontwikkeld dat dit proces optimaliseert. Het systeem maakt gebruik van algoritmes waardoor de matching sneller en beter plaatsvindt. Het matchingssysteem wordt ingezet voor het zoeken van een nieuwe woning, het doorschuiven naar een andere woning en het faciliteren van woningruil.

Beheer van de woning met sensoren
Steeds meer (huur)woningen worden voorzien van apparatuur met sensoren. Denk hierbij aan sensoren in de thermostaat, de cv-ketel of op de raamkozijnen. Deze sensoren sturen informatie aan de huurders en/of beheerder over de stand van zaken in de woning. Zo krijgt een huurder een bericht op zijn smartphone dat het huis te vochtig of koud is. En de beheerder krijgt een bericht als de cv-ketel een onderhoudsbeurt nodig heeft. De komende jaren worden steeds meer apparaten en woningen van sensoren voorzien.

Kennisplatform CorpoNet

CorpoNet is een netwerk van corporaties op het gebied van Informatisering & Automatisering. Van corporatie tot bouwbedrijf en van IT-architect tot constructief adviseur: iedere schakel in de ketting van de corporatiewereld heeft zijn eigen kundigheid als het gaat om bedrijfsprocessen en de bijbehorende ICT. CorpoNet brengt die kennis samen en biedt een platform om kennis en ervaringen te delen, met als resultaat betere dienstverlening aan de huurders. Klik op de button voor meer informatie over bijvoorbeeld het standaardiseren van bedrijfsprocessen, databeveiliging, themabijeenkomsten en artikelen.

Meer informatie

Actie

Een advies op maat? Doe de intake!

Esf