De opkomst van ICT-technologieën en internet heeft de wereld aanzienlijk veranderd. Schreef je vroeger een brief of kaart, nu stuur je een appje of mailtje. Ben je op zoek naar informatie, dan google je het even. Ook klanten gebruiken steeds vaak online kanalen om informatie te zoeken en met corporaties te communiceren. De communicatie met huurders verandert sterk door de opkomst van internet en digitalisering. Het contact met huurders is vaak online; huurders willen en kunnen ons 24/7 benaderen. Klantcommunicatie en mediawijsheid worden meer en meer belangrijk als het gaat om klanttevredenheid, klantervaringen en reputatiemanagement.

Meegaan met ontwikkelingen

Digitalisering heeft invloed op iedereen, thuis en op het werk. Onze huurders communiceren met ons via mail en chatbots. Intelligente cv-ketels geven aan wanneer onderhoud gedaan moet worden. Persoonlijke bezichtigingen van woningen zijn binnenkort verleden tijd; met een virtual reality-opname bekijkt de bewoner de huurwoning op afstand. En facturen worden in de toekomst goedgekeurd of afgekeurd door te swipen: Tinder voor facturen.

Het werk verandert en blijft veranderen door nieuwe technologieën in onze huurwoningen, gebruik van apps voor communicatie met onze klanten en gebruik van slimme software en robots voor de afhandelingen van de processen.

Ook de AVG-wetgeving heeft invloed op onze werkzaamheden. Zorgvuldig omgaan met (persoons)gegevens is essentieel, zeker nu informatie zo makkelijk kan worden gedeeld. Bewust zijn welke informatie wel of niet gedeeld mag worden, is belangrijk.

Meer over digitalisering
Hoe digitaal werk jij?

Technologische ontwikkelingen en de samenhangende digitalisering gaan steeds verder. Om bij te kunnen blijven, heb je een basisset aan ICT-kennis, inzicht en vaardigheden nodig. Het gaat om kennis en vaardigheden om met de verschillende pakketten en apps te kunnen werken. Maar ook om inzicht hoe om te gaan met verschillende media en de gevaren die hiermee kunnen samenhangen.

Met de juiste kennis en vaardigheden kun je slimmer en bewuster werken. Ook helpen ze je om nieuwe ICT-oplossingen sneller aan te leren en beter te gebruiken.

Waar sta jij op het gebied van digitalisering? Doe de test!

Doe de test

Wat betekent digitalisering voor mij?

Actie

Ben jij klaar voor de 21ste eeuw?

Met de test krijg jij inzicht in jouw kennis en vaardigheden op het gebied van ICT, social media en beveiliging. Doe de test en zie of jij klaar bent voor de toekomst.