Het vak van Opzichter is heel breed en verschilt per corporatie. Het vraagt van jou technisch inzicht, juridische kennis, planningsvaardigheden en professioneel opdrachtgeverschap. Steeds belangrijker wordt ook de communicatie met huurders.

Leerlijn Opzichter

Per corporatie kan de functie van opzichter verschillen. Houd je je vooral bezig met het dagelijks onderhoud en mutaties? Of heb jij ook het planmatig onderhoud onder je hoede? Deze leerlijn omvat alle drie de onderdelen van het opzichtersvak.

Als opzichter heb je een uitgebreide kennis nodig van techniek. Je doet immers woninginspecties, je beoordeelt ingewikkelde reparatieverzoeken zoals lekkages en vocht- en schimmelproblematiek. En ook de Zelfaangebrachte Voorzieningen (ZAV’s) moet je beoordelen of ze veilig en technisch in orde zijn.

Daarnaast vraagt de functie veel planningsvaardigheden en professioneel opdrachtgeverschap, voor het succesvol uit laten voeren van het planmatig onderhoud en renovaties. Tot slot neemt het aantal huurders die andere en extra aandacht nodig hebben, toe. Denk aan kwetsbare mensen, zoals ouderen, verwarde mensen, mensen met mentale of fysieke beperkingen, etc. Dit vraagt van jouw sterke communicatieve en sociale vaardigheden.

Kan ik ook een deel van de leerlijn doen?

De leerlijn bestaat uit meerdere opleidingen en trainingen, video’s, tips en e-learnings verdeeld over de vier hoofdthema’s uit bovenstaande cirkel.

Misschien heb je voldoende kennis en vaardigheden op één of meerdere van deze hoofdthema’s opgedaan in eerdere opleidingen of door je werkervaringen. Met de zelftest kun jij jouw kennis en vaardigheden testen. Door het beantwoorden van een set vragen krijg jij inzicht in jouw kennis en vaardigheden voor het opzichtersvak en waar en wat je meer zou kunnen leren. Heb je de zelftest afgerond? Dan krijg je een opleidingsadvies passend bij jouw antwoorden. Hieruit kies je zelf voor welke leeractiviteiten je je aanmeldt, zoals het volgen van een cursus, het doen van een e-learning, bekijken van een filmpje, praktijkopdracht etc.

Klik op bovenstaande cirkel om de hoofdthema’s en bijbehorende opleidingen te bekijken. Je krijgt zo inzicht in welke kennis en vaardigheden je nodig hebt voor het opzichtersvak. Ook kun je uiteraard delen van de zelftest doen om inzicht te krijgen in jouw kennis en vaardigheden op dit gebied.

Zelftest
Hulp

Vragen?

Wil je meer weten over de mogelijkheden in jouw vakgebied of over een opleiding? Vraag het aan onze experts. Klik hier om contact op te nemen met de helpdesk van watdoejijmorgen.nl