Het vakgebied Staf is een verzameling van meerdere, specialistische vakgebieden. Deze vakgebieden adviseren over en versterken de kerntaken van de corporatie. De ontwikkelingen bij de verschillende stafafdelingen zijn divers.

Wat verandert er in het vakgebied?

Het inhoudelijke speelveld van corporaties is dynamisch en complex. Het vraagt om strategische en tactische adviesvaardigheden van medewerkers van stafdiensten. Een stafmedewerker moet verbindingen kunnen leggen. En vanuit het eigen specialisme relaties leggen met andere relevante onderwerpen. Samenwerken met collega’s in andere vakgebieden en met de buitenwereld is essentieel om een verschil te maken en de organisatie te kunnen adviseren hoe in te spelen op de ontwikkelingen.

Een stafmedewerker die voorbereid is op de toekomst heeft leiderschapsvaardigheden, zelfvertrouwen, sterke adviesvaardigheden en een goede feeling met de praktijk. De complexe buitenwereld is structureel zichtbaar in datgene waarover de staforganisatie zich buigt.

Wat is mijn volgende stap?

Weet je wat je wilt? Wil je doorgroeien, een ander vak leren, in een andere sector werken of gewoon bijblijven met de laatste ontwikkelingen in jouw vakgebied?

Allemaal goede opties. Want veranderingen blijven doorgaan, dat is zeker. Hoe je daarin meegroeit, besluit jij.

Wat is jouw volgende stap? Wij kunnen je helpen een beeld te vormen van jouw toekomst en je adviseren over de daarbij behorende opleidingen en ontwikkelpunten. Dit doen we door je een paar vragen te stellen. Klik op de knop hieronder en start met het vormgeven van jouw toekomst.

Start nu

“Ik weet nu waar mijn krachten en kwaliteiten liggen.”

Albert keek niet verder maar doet dat nu juist wel.
Bekijk zijn verhaal
Testimonial Albert Noorlander
Ben jij klaar voor de 21ste eeuw?

De samenleving verandert snel. Er wordt minder belang gehecht aan kennis. En vaardigheden zoals samenwerken, kritisch denken, creatief denken en handelen en probleemoplossend vermogen worden steeds belangrijker. Het is aan jou om mee te bewegen en je voor te bereiden op de toekomst.

Door digitalisering hebben we toegang gekregen tot een wereld met eigen normen en waarden. Digitale vaardigheden zijn essentieel. De leerlijn Vaardigheden van de 21ste eeuw behandelt de vaardigheden die jij nodig hebt om succesvol deel te nemen in de maatschappij van de toekomst.

Hulp

Vragen?

Wil je meer weten over de mogelijkheden in jouw vakgebied of over een opleiding. Vraag het aan onze experts. Klik hier om contact op te nemen met de helpdesk van watdoejijmorgen.nl