Type opleiding
Klassikaal
Duur
1 dagdeel
Opslaan
Opslaan als favoriet Opgeslagen als favoriet

Omschrijving

Goeie data is een echte must have. Hoe vaak verzucht jij je op kantoor niet dat de data niet op orde is. Verouderd, niet vindbaar, niet compleet of gewoon verkeerd. Een complex en bedrijfsbreed probleem. Dat raakt zowel je ICT als werkprocessen. Waardoor niemand echt weet hoe dit aan te pakken. En iedereen dagelijks ervaart dat slechte data tijd, geld en werkplezier kost.

Aedes heeft hier een prachtig 10 stappenplan voor gemaakt. Maar hoe ga jij hier mee aan de slag? Wat is nu werkelijk de pijn die slechte data veroorzaakt? Wat is datakwaliteit en hoe werk je hier projectmatig aan? Hoe richt je een dashboard in dat functioneel helpt in het sturen en borgen? Deze workshop gaat precies daar over. Met de juiste focus te werken aan impact met datakwaliteit en een datagedreven organisatie.

Resultaten
Deze workshop levert jou het volgende op:

 • Je krijgt inzicht in het fenomeen Datakwaliteit
 • Je hebt kennis van het structureel verbeteren en borgen van de datakwaliteit
 • Je hebt een helder beeld van hoe Datakwaliteit jou en je organisatie gaat helpen
 • Je hebt met een kleine business case de ernst meetbaar gemaakt
 • Je weet hoe je tot een strategie komt en aan welke randvoorwaarden moet worden voldaan om überhaupt aan datakwaliteit te werken
 • En je hebt een praktisch plan van aanpak, noem het een draaiboek, waarmee je in 6 eenvoudige stappen projectmatig kunt werken aan het verbeteren en borgen van datakwaliteit. Dit 6 stappenplan krijg je van ons mee naar huis. Mouwen opstropen en aan de slag!

Doelgroep
Relevant voor alle medewerkers bij een woningcorporatie. Van bestuur, management tot aan uitvoerend. Data raakt namelijk alle lagen van de organisatie. Na deze workshop heb je een goed beeld hoe jij vanuit jouw positie kunt werken aan de bedrijfsbrede uitdaging Datakwaliteit.

Extra bijzonderheden
De training is inclusief lunch.

Doel van deze opleiding

In de aftrap geven wij in 5 min een beeld van wat data en datakwaliteit is. Kort maar krachtig. En vooral eenvoudig en eenduidig. Daarbij wijzen we ook op de verschillende betekenissen die men aan dit begrip dichten. Door deze aftrap geven alle deelnemers dezelfde betekenis aan het woord Datakwaliteit. Nuttig voor de verdere workshop.

Vervolgens doen we een oefening, waarmee de pijn die slechte data veroorzaakt in jouw organisatie duidelijk wordt. We bespreken de verschillende invalshoeken hiervan.

Door de pijn bloot te leggen is het belang van datakwaliteit duidelijk. En kunnen we ingaan op de aanpak voor het verbeteren van datakwaliteit. Dit doen we in drie korte sessies. Als eerste werken we aan een strategiebepaling. Dan staan we stil bij de vereiste randvoorwaarden. Om af te sluiten met de werkwijze: 6 stappenplan. Waarin ICT, processen en dashboards allemaal een eigen rol in spelen.

Samenvattend:

 • Data: wat is dat?
 • Pijn: Welke pijn door slechte data?
 • Aanpak
  • Strategie
  • Randvoorwaarden
  • Werkwijze: 6 stappenplan

Werkwijze
De training zit vol met interactie om jouw hersenen te teasen en je bij de les te houden. En we laten je leren door te DOEN! De ervaring leert ons dat dit de meest prettige manier van trainen is waarmee je het meest onthoudt.

Werken, leren en lachen
Kenmerkend voor onze trainingen is dat er hard wordt gewerkt, geleerd en gelachen. Dit delen we graag met jou.

Reader
Bij deze dag hoort ook een reader, bestaande uit de sheets die we tijdens de sessie gebruiken. Na afloop van deze dag sturen we je deze reader inclusief het 6 stappenplan per e-mail in pdf formaat.

Ervaring
We hebben 10 jaar ervaring in het werken met data bij woningcorporaties. Begonnen bij Vastgoed, vervolgens ook bedrijfsbreed. Tijdens deze training gaan we in op enkele lessons learned, die jou en je organisatie gaan helpen. We geven inzicht in het belang om te starten met datakwaliteit. Daarbij nemen we de ervaringen en visies mee van verschillende toonaangevende instanties, zoals, Aedes, verschillende woningcorporaties en andere (semi-)overheidsorganisaties.

Planning

Datum Tijd Locatie Aanmelden
28-05-2024
09:00 - 13:00
Regio Haarlem
Aanmelden
Datum, tijd & locatie
28-05-2024 09:00 - 13:00
Exacte locatie volgt - Regio Haarlem

Kosten

Onderdeel Prijs
Training excl. btw € 310,-
Opleidingskosten
€ 310,-
Incompany training

Op zoek naar een op maat gemaakte training voor jouw organisatie of team? Vraag dan de incompany training aan.

Aanvragen
Wachtkamer

Geen geschikte datum of locatie? Schrijf je in voor de wachtkamer. Dan houden we je op de hoogte van de nieuwe planning.

Inschrijven

Vragen?

Bel of mail ons gerust.

info@watdoejijmorgen.nl
088 - 2032832